View Single Post
Staro 27.05.2020., 01:23   #1379
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Meni osobno najzanimljiviji dio priče je to što se spominju nove RDNA2 mainstream gpu, dok drugi leakovi sugeriraju (kao i povijest) da će rebrandirati postojeće. Taj dio je najveći misterij

A ovo što se tiče high enda, da će AMD ispušit nije ništa neočekivano... Meni osobno iznenađenje da AMD može uopće izbaciti tako jake gpu.

Ne znam zašto "moore" i adored misle da će se AMD upuštati u izbacivanje tih nenormalnih gpu od preko 300w... Dal im to treba? Samo zato što sad kao nisu limitirani sa 64CU barijerom i clockom... Ispušit će tu high end borbu ionako, a ostaje im negativan marketing o "nuklearnim elektranama". Također čisto sumnjam da bi se to nešto prodavalo...

Znači sumarum (tko nije pratio), prema "Mooreu":

AMD će izbaciti neku gpu 30% jaču od rtx 2080Ti. Zatim će Nvidia kao izbaciti "3080Ti" jaču od dotične, čime će ih AMD nasukati u borbi za najjaču gpu, jer bi kao nakon toga izbacili neku 350w vodom hlađenu 50% jaču gpu od RTX 2080Ti, te bi bili u nekoj "trading blows" borbi sa RTX 3080Ti (jer nvidijin flagship nije bio izazvan još od Fury).

Nvidia nasukana? Not likely...

Adored:

Nekom objektivnom računicom je došao do toga da bi taj čudovišni 80CU 512-bit RDNA2 flagship koji bi trošio boga pitaj koliko - bio nekih 37% jači od RTX 2080Ti, a Nvidia bi to ucmekala sa najmanje 50% jačom gpu od rtx 2080Ti...

Znači IMO opet bi se najjača AMD gpu nekako jedva borila sa "80" modelom (možda)

Ja mislim da se AMD neće upuštati u išta preko 270-300w. Ako slučajno postoje kakvi planovi otkazat će ih.

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 27.05.2020. u 01:28.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote