@xlr
Prije 15-ak godina sam imao nešto Sonyjevo poput tog tvog linkanog Sonos-a, doduše žično, al to je sad nebitno. Uglavnom bio je "all in one" rješenje i kad sam ga prvi put upalio, zvuk mi se činio "mrak".
Vrlo brzo sam počeo uočavati mane, poglavito woofera pa sam se riješio tog sistema i složio "pravi" HT sistem za maltene istu lovu.
Ako ti nitko prije toga ne ukaže, onda na greškama lako uvidiš da si pojeo gofno i da je zvuk starog sistema bio gola kita jer realno nisi niti čuo bolje prije toga ...
Taj wireless možda je zgodna šema za "play on the fly, ali brate mili pa nije da svaki dan moraš provlačiti žice za zvučnike?!
Jednom kad ih provučeš i postaviš, to je to. Doslovno sljedećih 10 godina ne moraš prstom mrdnuti.
Taj Sonos je 5.1 i nema ništa eksta ponuditi što ostali sistemi nemaju sem tih wifi zvučnika.
Oslobodio si se jedino postavljanja žica za zvučnike, ali ti ih i dalje moraš utaknuti u struju? Tako da isti racku ... kod normalnog žicnog sistema nemaš 220v šnjuru, al imaš zvučnu šnjuru ... šta ne?! 🤪🙄
Bitno je samo da ubodes risiver koji podržava ono što tebi treba, a to je minimalno 5.1, 4k video passthrought, stereo passtrough.
To danas nude vjerovatno svi proizvođaći već u početnim modelima. Za BT, wifi, network dumine treba se isprsiti, bubam napamet, još kojih ektra 1000kn.
To je to ... Opet ćeš imati jednostavnost konekcije i modularnost poput tog sonosa, al na n² bolje.
Ja osobno nikada ne bi napravio toliki kompromis nauštrb jednostavnosti jer ta plastikaner "all in one" rjesenja nikada neće moći zamjeniti pravi HT sistem. Siguran sam u to, mada osobno taj Sonos nisam niti čuo. Ne znam možda griješim, al to je moj stav.
Za ta 2 soma eura koje misliš izdvojiti za tog plastikanera ... pa ti složiš samo takvu beštiju od HT-a koja će osim wireless zvulja imati apsolutno sve što nudi sonos, al zvuk i filling će biti 🤗😲