Tema: Iskon
View Single Post
Staro 26.05.2020., 10:45   #5621
Branko1980
Registered User

Datum registracije: May 2020
Pozdrav grupi,

pitanje/komentar na temu Iskon interneta.

Korisnik sam njihovog NET+TEL paketa vec cca godinu dana, (do) 100 Mbita brzine, u zgradi je optika pa preko toga imam konekciju u stanu.

Na pocetku sam imao ruter koji je radio dobro (sto se tice brzine) no s obzirom da je bilo sve ucestalijih problema s telefonskom linijom (nismo mogli zvati niti primati pozive), od prije 2-3 mjeseca su nam stavili novi ruter Innbox V45 vdsl2 Home Gateway.

Od onda (otprilike) vise nije moguce na WiFi dobiti brzinu kakva je bila prije. 3 metra udaljeno iz normalnih vratiju (u drugoj sobi) nije moguce dobiti brzinu vecu od 15-20 Mbita. Odmah pored rutera je brzina cca 38 Mbita, a na zici je cca 74 Mbita. Laptop podrzava i 2.4 GHz i 5GHz, a koliko vidim ruter samo 2.4GHZa.

Ono sto me najvise 'muci' je cinjenica da 3 metra (unutar stana) brzina u drugoj sobi toliko drasticno pada. Vec smo zvali sluzbu za korisnike, osim mijenjanja kanala, nisu bas nesto drugo predlozili i sad je trenutno takva situacija kakvu sam opisao.

Da li imate savjet sto je moguce napraviti u ovakoj situaciji, eventualno neka alternativna (dodatna oprema) da WiFi ipak ubrzam u stanu? Vidim da se spominjao bridge mode, mikrotik, eventualno neki WiFi signal extender. Def necu placati 200 Mbita da dobijem bolji ruter.

Zahvaljujem unaprijed!
Branko1980 je offline   Reply With Quote