Kupujem na Amazonu valjda 3-4 stvari mjesecno vec 8+ godina. Skoro pa sam jedno vrijeme dorucke/kruh narucivao sa istoga

Eto vam savjeta
• Koristite
site za usporedbu artikala
• Ne narucujte SA Amazona ako seller nije AMAZON "sars" - kako ga ja zovem, ili AMAZON warehouse
• Ostalo je kockanje. 85% sellera su kinezi sa registriranom adresom u DE ili UK stovec utipkate pa vam ne shipaju iz te zemlje vec Kine. I nemaju nikakav uvid u trakcing. Doslovce ste narucili sa aliexpressa uz vecu cijenu
• zadnjih 2 mjeseca je show svuda pa tako i sa Amazonom, izbjegavajte uopce poste ili slicno jos mjesec dana barem izvana
• standard vs expedited shipping radi tocno kako pise (datumi) uz tu i tamo pokoje kasnjenje od dan dva MAX. Najcesce zbog transakcije, manje zbog dostave.
• OVO IZNAD se ne odnosi na sadasnju situaciju, sada SVE SVUDA kasni
• Ne znam koliko vas zna, kako je teze doci neki puta do prave cijene dostave da mozete uporediti STANDARD VS EXPEDITED, nakon kosarice, stisnete next, payment ili sto vec i kad vas baci na ono za placanje (java), okinete back na browseru. Refresh i dobijete obje dostave da klikom vidite koliko koja kosta i koliko dana je rok. Kao usporedba. Mozda je tako kod mene, ali kad vec pisem svasta neka ostane
• UKRATKO: Amazon se isplati kada su akcije (najcesce ekipa na forumu linka) i seller AMAZON. Tipa, Corsair memorija, BOSCH perilica, DENON pojacalo. SVE takozvano "third party tipa RGB heatsink za SSD" je 90% kina. Naravno, mozete provjeriti sellera uvijek. Ja osobno vec po jpegovima vidim dal je iz kine ili ne. Znate da imaju specifican font i lose fotke
Zasad od mene