View Single Post
Staro 25.05.2020., 22:31   #6380
filip989
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2013
Pozdrav!
Trebao bi preporuku za mobitel do 2000kn za gospoju. Fejsbuk, slikavanje, netflix, jubito, igrice tipa onaj candy crush ili slično.

Gledao sam joj uzeti možda Huawei P Smart Pro ili Xiaomi Redmi Note 8. Naginjem Xiaomiju zbog gorilla glassa i makar nekakve deklarirane zaštite (ip52), 3 klinaca. 64gb u sancta domenici trenutno 1700 kn, ne nlazim povoljnije.

Ima još kaj za razmotriti? S rabljenima mi se ne zajebava za tak male novce.

Kad smo kod xiaomija, ja ću mijenjat mobitel krajem ljeta i čini mi se ok taj kinez. Huawei prije 2-3 godine kolko mi se čini? Mislim na kvalitetu/cijenu, huawei mi se čini da je ipak otišao gore malo, ali nikako ne pratim tržište zadnjih 3-4 godine. Jedino se ne snalazim u tim svim xiaomi modelima, pa kolko toga oni izbacuju? Mi bi trebala biti kao neka flagship serija, a redmi neki mod range? Sebi bi uzeo nekaj do maks 3000 kn. Trebao bi dosta dobro ganjat autocad dwg viewer (ak netko ima iskustva s time). Mimo toga standard, surfanje, youtube, tu i tam neka zahtjevnija igrica (download, 3 dana igranja, uninstall) i kamera bi trebala biti dosta solidna, makar mislim da bi u tom rangu više-manje sve bilo ok... zbog posla bi trebao imat kameru s dobrim makrom (tipa slikanje sitnih oštećenja na rostfraju i sl.), dobre slike u ne fantastično osvijetljenim prostorima i sl. Trenutno imam mate 10 lite, njegova kamera mi je skoro ok u svim tim situacijama. Obavezno gorilla glass. Ne znam da li uopće ima išta s nekom ozbiljnijom zaštitom u ovoj klasi, tipa IP65? Evo, s obzirom na ovo, koji xiaomi do 3000 kuna koji je danas vani bi trebao gledati?

Zadnje izmijenjeno od: filip989. 25.05.2020. u 22:40.
filip989 je offline   Reply With Quote