Tema: Automobili
View Single Post
Staro 25.05.2020., 20:22   #49531
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor siloman Pregled postova
Koje su cijene tapeciranja volana u kožu?
I gdje to odraditi, rijeka ili zagreb

Na nepoderivom Golfu se koža na volanu potrošila prije 130 000km..
Likeam "pun intended" Valjda neće i meni tako brzo otić... jel ti se puno znoje ruke? Jebome, morat ću u rukavicama vozit auto... ko profi vozač.

U Zagrebu su me tražili 800kn za to i cijeli dan da im ostavim auto. Auto je bio Mazda 6 2004., kamionski volan, ali ne vjerujem da to igra ulogu u cijenu, kad materijal tu niš ne košta u usporedbi s rukama.

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Meni je ovo urnebes jer osobno smatram elemente ovjesa kao potrosni dio
Pogotovo kod ekipe koja voli malo zescu vosnju po samajama cestama.

Tak jasno da ce seleni otic, niti vidim neki problem kad treba zamjenit vilicu. FFS kad na Alfi ode vilica svo drvlje i kamenje po njoj, a kad na BMW-u ode onda je to normalno. Sjednes u E36/E46 a auto ima toliko lufta da te strah vozit.

No fino odes kupit dio, jedno poslijepodne doma i to sredis sam.

Vezano za Alfe, bas jucer na cesti pored mene bila onakva crna ali Quadrifoglio, auto je bomba.
Naravno da je potrošni materijal. Moj "nepoderivi" ima 15,000km od toga samo 4k mojih i već malo škripi ovjes... izgleda da im je "sportski ovjes" u dodatnoj opremi samo za šminku, jer ga par puta provozaš po zavojima i već mu treba WD40

Ozbiljan falus na autu je kad ti rikna automatika, nešto što zahtjeva polu generalku motora s brušenjem glave recimo, ako, nedaj Bože, zakažu kočnice, volan, otpadne ti kotač u vožnji (nova Mazda 3)... Znači sve ono što ti može

a) ugroziti život, iznenadno bez da prije toga godinu dana daje zvukove potrošenog dijela
b) ostaviti te na cesti ili ne upaliti, jer ti to često stvori ogromne probleme.

Što se E46 tiče, gledo jednog simpatičnog na sajmu, to mi je još uvijek dream car, bez obzira na godine, i kaže čovjek "ne brinite za održavanje, ja sam mehaničar, evo baš sam stavio XYZ amortizere"... zaboravio sam sad ime, ali tad sam guglao.. neki češki amortizeri 250kn komad..
Znači em ga sam radiš, što nije uvijek loše, em mi na takav auto stavljaš absolute crap najjeftinije amortizere? Grozno... na gumama, kočnicama i amortizerima nikad nisam štedio... a bome ni na ulju... zapravo kad razmislim, koliko god sam imao star i razjeban auto (a vozio sam i punoljetnu Toyotu Corollu), nisam nikad štedio na djelovima za auto...

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
BTW isto od jucer, ne znam zasto mi se u zadnj evrijeme ova linija toliko svida, a kad je tek izasao bio mi je ruzan u mp3

20200524-125838 20200524-125852
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Stariš, zato ti se sviđa ccc..
A nije ni čudno u današnjem moru plastificirane konfekcije.
Meni sve više se sviđa Merc W211, i to neki šestak benzinac mit allradantrieb :-)
Bah, i meni isto se sve više sviđaju takvi i onda Lowerrider uleti da starimo
Zapravo nije da mi se više sviđa, nego mi nije ogavan i kad ga vidim razmišljam "volio bih ga imati" jer sve više cijenim njegovu praktičnost... evo par dana sam se vozio s golfom sa spuštenim sjedalima i uživao u prostoru gepeka... sad ih moram opet podić, i vraćam se na "stane mi torba i ruksak" gepek.
W211 šestak benzinac... dobar izbor Ja bi rađe 204, ta linija mi je oduvijek bila vrh, ali kako preferiram sad veće aute, mislim da ću kao i ti počet razmišljat o 211, ali da, to su vremena kad su se radili najljepši auti, bar meni.
Elven je offline   Reply With Quote