View Single Post
Staro 25.05.2020., 16:07   #254
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Sinoc mi je palo na 24 u jednom trenutku. S tim da mi je sve na max. Igra je bugovita i neoptimizirana, kad rijese tehnikalije onda neka se prebace na peglanje gameplaya. Cod je kudikamo zahtjevnija i "lijepsa " igra i radi kao podmazana na mojoj konfi.
Predlažem da slikaš settingse i situaciju u kojima padne na 24 pa im pošalješ na bug report...ako ne igraš na 4k to se ne bi trebalo nipošto događati.
Prije se to događalo, ali od 0.12 updatea afaik ne.

Čisto fyi - ako očekuješ da bude smooth kao CoD ili BF - to se apsolutno nikada neće dogoditi Igra može biti 110% gotova i neće runnat kao te igre.
Na CoD-u radi preko 500 developera.
Cijeli BattleState Games ima oko 100 zaposlenika, nisu svi developeri.

O iskustvu jednog i drugog teama da ne pričamo...a i Tarkov je (subjektivno) kompleksnija igra.

Tarkov nikada neće tehnički biti optimiziran kao CoD ili BF, nije realno očekivati tako nešto od indie igre. Nemojte se nadati tome.

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ja sam malo čitao po netu, nikada ta igra neće biti speglana, 70% ljudi misli da predugo rade na njoj i da nikada neće izaći.

Davno su mogli krenuti na steam, promocije, marketing, svi kažu, fali im para...

Pa što su po tom pitanju napravili? 2 puta godišnje daju 20% popusta na key?

Boje se navale da neće serveri izdržati? Ok, znači nisu spremni za izlazak igre.

Jedan korak naprijed, dva unazad rade, od 2014. očekujem nešto, ali koliko vidim, 7 mjeseci rada oni se bave zvukom...
"Svi kažu"

Pare su im najmanji problem, para imaju. Veći je problem borba sa skaliranjem teamova. Zapošljavanje u gaming devu je jako teško (odvratan posao). Još je teže dobiti kvalitetnog deva.
Bili su Russian-exclusive, sada zapošljavaju i remote work iz cijelog svijeta...računaj da te osobe treba onboardati...hrpetina posla.

Stoga, stavljanje igre na Steam im ne bi riješilo apsolutno nikakav problem, imaju dovoljan player base zasada (po njihovim riječima i prevelik) i imaju dovoljno novaca.
Ako sada stave na Steam, samo će napraviti još veće sranje.

Ako stave na Steam prije full releasa, to je tek pokazatelj da su u problemima.

fyi jedna zanimljiva info - od 1. mjeseca ove godine prosjek im je oko 50.000 account banova mjesečno (cheateri). Pare nisu problem

Po meni, ova igra može propast na 2 načina:
1. Burnout - ogroman problem što je i sam Nikita rekao, pogotovo od ovog booma koji su imali početkom godine. Kaže da samo spavaju i kodiraju, to ne može potrajati.

2. Masovnim zapošljavanjem developera, tj. "gašenjem vatre bacanjem novca na njega" - da ponove isti problem što je i PUBG napravio i zbog čega je takav kakav je danas.

Devet žena ne može rodit u mjesec dana. Stvari idu svojim tokom, bolje sporije a dobro nego brzo i lošije. Bitno je da se konstantno vidi napredak, ovo što Flegma govori.
bigAdvance je offline   Reply With Quote