View Single Post
Staro 25.05.2020., 13:16   #7912
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Ma... ja bih rekao da se oni cist fajn ljepo dogovaraju sta ce ko izdat, kada i kako a ljudi se samozapaljuju na svaku vijest iz jednog ili drugog klana.
Ako se primjerice pogleda IPC ST na 3.5GHz ovdje:
Code:
https://www.guru3d.com/articles_pages/intel_core_i5_10600k_processor_review,7.html
Ryzen 3 3300X dijeli kvalitetu wafera za Ryzenom 9 i nije to slucajno jer Ryzen 3 3100 djeli sudbinu R 5 3X , R7 3X itd... a nije ni do iskljucivo jednog CCD-a jer Ryzen 9 ih ima vise pa svejedno clock per clock je isti.
Sad kakti AMD sa XT refreshom lovi sta tocno ? Produktivnost ? Pa imaju je i dalje debelo ispred, dakle ko fol love i5 10600K jer novi i7 ili i9 sto se tice igrica nisu nis posebno ispred i5 koji kad se naoca je isti ko veca braca.

Cak i slabiji i5 10400 ili non K 10600 debelo zadiru u R7 37X ili R9 39X sto se igrica tice i da tu ima zbilja neke prave, zdrave konkurencije i ako imaju vec poprilicno ispeglane wafere, meni zbilja nije jasno sto u trzisnom sto
u mogucoj zaradi i zbiljskom samaranju protivnika, kako AMD nije mogao ili nece napraviti jedan solo 6C proc tj. cemu forsiranje Ryzena 3 kao 4C8T da bi isti ostao produktivno "dobar" ?!? Sta nije mogla kompletna nova linija Ryzena 3
otici na cistih 6C sa popeglanom tehnologijom i visljim clockovima, uskratiti HT da se razlikuje od Ryzena 5 ali bi dobili zbiljski "jeftini gejmerski proc" koji bi bio u rangu 10400/10600 sto se igrica tice a kostao bi 150$ manje, to je samaranje protivnika.

Mislim, situacija sa grafickim karticama je ista ali i ocitija no ovdje ipod svih ti konferencija, online nadhebavanja, izjava itd... osobno mislim da se oni sasvim fino slazu sta ce ko izdati i kada, pa nisu ni u jednom taboru inzinjeri/dizajneri svemirci naspram
onih iz drugoga tabora, sve su to ljudi sa istom/slicnom naobrazbom cije je posao da naprave nesto "novo i pozeljnije" jer show must go on....