Da vidio sam i sam u reviewima da je malo prikaz "ispran". Ali nigdje nisam vidio jesu se igrali u Armory Crate softweru bas sa built in presetima za prikaz boja, no manje bitno, ja sam stavio na RTS preset i izgleda mi podosta bolje nego default.. Sto se tice meni osobno, ni na kompu ni laptopu dosada nijednom nisam koristio monitor za bilo sto drugo osim igranja igara, cak ni gledanje filmova posto je uvijek TV spojen sa strane. Te za tu svrhu, meni je fantastican, imam ga doduse 3 dana i nisam toliko igrao puno na njemu, mozda par sati i to samo voznja, Dirt Rally 2.0, i mogu reci da mu oprastam sve moguce nedostatke u prikazu boja zbog refresh ratea, tih 144hz mi je fantazija na njemu, da ne govorim kako sve glatko izgleda i radi. Ubacit cu koju sliku ekrana, iako sumnjam da cete ista moc zakljuciti od fotografije
Neznam, na main rigu imam 34" uw VA panel, i naspram njega, da primjeti se da je malo "ispraniji" prikaz. Slikano sa 40 mpix pa sam na drive stavio... I da, nadam se da ce ubrzo izaci nova revizija Armory Cratea posto je dosta izbornika na kineskom te nema prijevoda
https://drive.google.com/open?id=1M7...RcUEMjbyCITkPK
https://drive.google.com/open?id=1Lz...pjKgSe-k5HcB_l
https://drive.google.com/open?id=1M9...kM3ohu__gaxVUF
A ovako generalno, jedini "skuplji" laptop na kom sam radio je moj bivsi sada Lenovo Legion Y520 sa i5 7300HQ i 1050TI, nekakva mini usporedba naspram tih dvoje...
Na Lenovu moram priznati da je "deck flex" bio osjetno manji, na Asusu se malo primjeti tokom jaceg pritiska na tipke, ali doslovno moras je lupit

Tokom normalnog pisanja se ne primjeti. Touchpad mi je puno bolji i veci na Asusu, rekao bih precizniji. Asus ima puno bolje zvucnike, u smislu glasnoce i "bogatijeg" zvuka, na lenovu je ma koji god preset bio stavio uz njihov dolby surround bio nekako "flat" zvuk. Kad sam spominjao vec tipkovnicu, na Asusu mi je puno lakse pisati, ima veci travel tipki, i naravno RGB, manje me zanima RGB koliko intenzitet osvjetljenja koje je bolje na Asusu. Performanse nema smisla usporedivati. Lenovo je bio tisi u radu. Cjelokupan dojam izrade je malo na stranu Lenova, bio je skroz plastican, ali je bio rigidan, imao sam osjecaj da ispadne da bi razbio plocice, dok Asus djeluje malo njezniji, osim poklopca koji je od aluminija te ipak daje osjecaj da je vise "premium". I iako su obadva 15.6", Asus je puno manji dimenzijama zbog osjetno manjih bezela, sto u prijevodu znaci neke smanjene tipke na Asusu, kao npr numpad dio je smanjen, te arrow tipke. Ali osjetno je manji jel koristim istu torbu i Lenovo je bio taman u njoj, Asus malo "slida" od ruba do ruba xD I sto me malo kopa ali prezivit cu jel imam zaseban card reader, neznam sto im je bilo tesko ubaciti SD reader, svi ga koriste od mobitela do radija u autima(stalno vadim karticu za glazbu haha)... I na Discordu su mi rekli da imam puno manje distorzije od built in mica...
Eto, toliko malo o laptopu. A ako koga zanima neka sintetika ili nesto, voljan sam odvrtiti. Ovako na prvu, Dirt 2.0, postavljeno na "high" koliko sam igrao, vecinu vremena provodi u 110+ Fps rangeu, ostalo nisam jos toliko igrao.