Hvala puno na odgovorima.
Zabrinjavalo me to što ventilator zvuči ko mlazni avion a praktički ne radim ništa zahtjevno ali i ne pregrijava se, već na 50c već počinje puhat no to je vjerojatno jer sam namjestio prekidač na cooleru na high. No, kako me to brinulo htio sam provjeriti spec i naletio na EDC i sl.
Citiraj:
Što se tiče memorije, podesi u biosu da koristi xmp profil koji je došao sa memorijom. Po zadanom ga ne koristi.
|
Hvala, vrlo jednostavno u biosu DOCP profil ima i to je to, sve radi bez greške.
Citiraj:
Također, po meni sve bi igre i mission critical programe trebao instalirati na SSD. HDD koristi za video, slike, backup i slično.
|
To mi je i bila praksa i zbog toga mi je i bilo čudno zašto FPS dropa.
Igre sad idu dosta brže, možda radi RAM-a, ne znam, resetirao sam win10 možda i radi toga.
Citiraj:
Mislim da tražiš probleme gdje ih nema. Ako nisi overclock radio, nema potrebe da se znojiš oko voltaže bez obzira koji plan stavio. Procesor će sam sebe podešavati kako treba i neće se ništa desiti.
|
Da, to bi navodno trebao balanced plan sam raditi, ne bi me brinulo inače da sam jedini koji pita to pitanje po netu.
Dobio sam odgovor na amd-ovom forumu da u biti i ne bi smjela biti tolika voltaža u normalnom radu, dok na drugim mjestima kažu da je to sve normalno uključujući i ekipu ovdje.
Uglavno, da smirim nemirni duh, kad ne igram, stavim na power save, kad igram stavim na balanced (windows) i sve štima.
Citiraj:
Dečki su sve rekli, a ja bih ti samo čestitao i poželio dobrodošlicu u pobjednički tim
|
Hvala svima.