View Single Post
Staro 22.05.2020., 19:03   #6
axw
Registered User

Datum registracije: Aug 2010
Hvala puno na odgovorima.
Zabrinjavalo me to što ventilator zvuči ko mlazni avion a praktički ne radim ništa zahtjevno ali i ne pregrijava se, već na 50c već počinje puhat no to je vjerojatno jer sam namjestio prekidač na cooleru na high. No, kako me to brinulo htio sam provjeriti spec i naletio na EDC i sl.

Citiraj:
Što se tiče memorije, podesi u biosu da koristi xmp profil koji je došao sa memorijom. Po zadanom ga ne koristi.
Hvala, vrlo jednostavno u biosu DOCP profil ima i to je to, sve radi bez greške.

Citiraj:
Također, po meni sve bi igre i mission critical programe trebao instalirati na SSD. HDD koristi za video, slike, backup i slično.
To mi je i bila praksa i zbog toga mi je i bilo čudno zašto FPS dropa.

Igre sad idu dosta brže, možda radi RAM-a, ne znam, resetirao sam win10 možda i radi toga.

Citiraj:
Mislim da tražiš probleme gdje ih nema. Ako nisi overclock radio, nema potrebe da se znojiš oko voltaže bez obzira koji plan stavio. Procesor će sam sebe podešavati kako treba i neće se ništa desiti.
Da, to bi navodno trebao balanced plan sam raditi, ne bi me brinulo inače da sam jedini koji pita to pitanje po netu.
Dobio sam odgovor na amd-ovom forumu da u biti i ne bi smjela biti tolika voltaža u normalnom radu, dok na drugim mjestima kažu da je to sve normalno uključujući i ekipu ovdje.
Uglavno, da smirim nemirni duh, kad ne igram, stavim na power save, kad igram stavim na balanced (windows) i sve štima.

Citiraj:
Dečki su sve rekli, a ja bih ti samo čestitao i poželio dobrodošlicu u pobjednički tim

Hvala svima.
axw je offline   Reply With Quote