View Single Post
Staro 21.05.2020., 20:52   #7887
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor RaneZ Pregled postova
A kao pikate unutra 90 usba "necega" i serial port se korist.
Imas misa i tastaturu i eventualno printer ko 94% usera iste ploce

Ista stvar kao i bios flashback gumb i ostale "debug" fore koje sam jednom pogledao, na dan kad sam otpakirao plocu. A drkao sam 7 dana dok nisam nasao stabilan OC. Save, 5 godina. Ako to vrijedi 150$ vise onda u q i sve. Da nisu itx ploce spale pod premium, vecina bi ih kupovala.

Ogorcen sam na "feature" koje nam naplacuju a NITKO ih ne koristi.
Pogotvo kad smo dosli do toga da imas 11 minuta za sastavit komp, doslovce gurajuc 4 oblika u 4 invertna slota. I stisnes gumb. Po meni su trebali izmislit naked varijante svih dobrih ploca za mainstream. Nema nicega, 2-3 usba,1 usbc, hdmi. Dobar vrm cooler je plus. To je to. I sub 80$.
Nema svak iste potrebe i ne koriste svi samo misa/tipkaru i eventualno printer... Gledam svog frenda ko primjer, nedavno sam mu slozio novu konfu (B450 Toma + R5 3600), ravnali smo se bas po tom pogledu da mu ne treba neka high-end ili cak skuplja mid-end ploca - istina i ne treba. Al usb portova nikad dosta, pogotovo tom covjeku. Ima misa, tipkovnicu, kabel od moba jer nema na kucistu usb-c, printer, joystick, slusalice i jos sigurno nesto sto sam zaboravio. Uglavnom mislim da nema slobodnog usb porta iza kucista vise, onaj jedan-dva na kucistu koristi za stick i eksterni hdd, oba svako malo ustekava-istekava...

Meni s druge strane ne treba brdo usb portova ali mi treba dosta sata portova - gle cuda, jedno ide s drugim. Znaci, kad sam kupovao nisam moga pristati na plocu koja ima manje od 8 sata portova pa sam usput dobio i brdo usb portova i naravno sve to masno platio. Just sayin...

Citiraj:
Autor TheBEaST Pregled postova
ASRock launches AMD B550 motherboards

sviđa mi se bogme ovaj lineup od Asrock-a jer su 4 ploče stvarno bomba opremljene na prvi pogled čim imaju 2-digit debug LCD te power i reset tipke:
B550 Steel Legend
B550 Extreme 4
B550 Taichi - standardno jaka
B550 Velocita - nova verzija, čak i ljepša nego Taichi, a vjerojatno i jeftiniji model jer nema WIFI i ovaj glomazni shield napred + iza

Prije par dana sam rekel da bude dobro ak budu B550 premium ploče 1500kn, sad po ovoj Asus B550 Gaming -E ispada da budu i po 2000kn...strava.
Nekak se tješim da su ovi iz Asusa pretjerali i da budu ove iz Asrock-a normalnije cijene.
Extreme 4 mi jos najbolje izgleda, sasvim solidno opremljena ploca al kome pobogu jos danas treba ps/2 port
Bez sale, bojim se da ce i kostati. Asus mozda je napumpa cijene al nece ni ostali puno kaskati za njima. Cisto se nadam da grijesim...
Sn4k3 je offline   Reply With Quote