A vi ste malo nervozni? Ono sam postao samo zato sto sam htio da procitaju i oni koji samo nabrijavaju 3dmark....
Oni koji malo duze prate IT znaju kako su se stvari odvijale, tko je prvi probio 1GHz i tko je nakon toga napravio "light" verziju procesora koja moze raditi na visokom taktu uz malu ucinkovitost. Zasto je to napravio zakljucite sami
Nemam nista protiv Intela, AMD ili bilo koga drugog, i svejedno mi je sto imam u kanti samo da brzo radi, ali mislim da je Intel napravio veliku gresku, jer clock ne moze rasti u nedogled! Zar nije bilo bolje praviti procesore s nizim clockom a brzim i pametnijim izvrsavanjem instrukcija? Ovako cemo "ispucati" visoke frekvencije prebrzo i sto onda? Sam Intel je sa predstavljanjem HT krenuo u smjeru brzih procova na istom taktu, a da ne govorimo o novim arhitekturama o kojima se prica. I sto ce onda? Zar ce i on uvesti glupi PR, jer kako ce uvjeriti ljude da je izdao brzi procesor koji je po taktu sporiji ili jednak starom?
Da ne govorim koliko se problema javlja na visokim frekvencijama, i koliko je teze napraviti stabilnu plocu i sve oko nje.
I jos nesto

Intel je napravio quad pumped FSB ili vec kako to zove i na tome im svaka cast. Danasnji procesori imaju apsurdnu situaciju da rade neuporedivo brze nego sto mogu komunicirati s memorijom i zato L1, L2 ...
Dosta i mene, raspisao sam se i mogao bih ovako jos... ali i ovo je previse
LAcy