View Single Post
Staro 18.01.2006., 07:45   #6
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Aha, dakle znas sta hoces...
Cuj to ti ovisi kolko love zelis potrosit na tak nesto.. najjeftinije kaj sam ja nasao je u Linksu Nexus

kosta 150kn, zauzima malo mjesta i imas 4 potenciometra.

No ja konkretno sam htio nesto konkretnije pa sam se odlucio za Zalmana

no naravno i njegova cijena je odma konkretnija (200kn) but you get some perks :clap:
Kao prvo evo ti jedan review. Ukratko, imas 4 potenciometra (2 za spajanje i na plocu radi kontrole broj okretaja), LEDice mjenjaju intenzitet ovisno o naponu, 2 prekidaca na koje mozes spojit bilo sta a rade na 0V, 5V i 12V (ja ih recimo spojio na neonku i LEDicu od kucista), vanjska plastika je prozirna pa se vidi elektronika ispod i takve sitnice.. ono sta se meni svida je napajanje: samo u njega ustekas jedan molex i onda on dalje rasporeduje napon na svoje izlaze za ventive..naravno dobijes sve potrebne kablove s njim. Procitaj review pa ce ti biti jasno. Jedina zamjerka, ako nemas vrata na kucistu, meni te LEDice svjetle PRE jako pa ako ti je kuciste blizu glave moglo bi ti svjetlit "u glavu" i smetat.. ja imam vrata pa sam sretan .. no mnogi nemaju vrata pa sam cuo da se ne zale. To je subjektivno...
Vidim da je cijena pala..ja ga platio oko 280 a sad je 200kn (no tada ga nije bilo u Linksu koji je bio drasticno najjeftiniji).

I treca opcija su ti klasa iznad digitalni kontorleri, kao npr. ovaj GateWatch

no to ce te kostati 400kn, takoder u Linksu, pa ti biraj..

P.S. e da, i obrati paznju na to KAKO oni reguliraju napon..jer npr. Zalman ima promjenjive linearne stabilizatore napona (MISLIM da je to to) dok Nexus i oni jeftiniji imaju samo potenciometar..to ti je mozda svejedno al tek tolko da znas. Procitaj reviewe o svakom pa ces vidjet.