Ne kontam ni ja kakve veze ima garancija ploce sa Zen3 procesorima ? Moja B350 ploca ima garanciju do 29.01.2024 godine i sve se cudim sekiranju ovdje kak Zen3 nece na "moju" plocu, pa sta ?
Ima Ryzen 9 3900X koji je sasvim fino podrzan i ako gledam na produktivnost i dobitak u encode-u, to je boost nekih 25-30% napram sadasnjeg 1800X, pa i vlasnici sadasnjih 2700/X, 3600 ili X mogu
ocekivati slican porast perfomansi jer su ta 3-4 bar sto se tice encode-a tu negdje. Kad mu ode cijena propisno dolje za moj ukus, eto ga.... ( 3900X )
Tko se igra i
doslovce živi za svaki moguci FPS, pa sta kupujete AMD ? Jel vas ko tjera ? Ima sasvim finih plavih proceva koji imaju bar 10 FPS-a vise u gejmanju koliko
ste i sada dobivali prelaskom sa Zen na Zen+ pa Zen2... svake godine prodaja starog proca, gubitak 200-300kn samo za cpu po prelasku i 10 FPS-a vise uvjetno + muke po hladnjaku. ( drzaci, nosaci, kompaktibilnost... )
Dakle umjesto naganjivanja tih 5-10 FPS-a kroz 4 godine, onaj tko je sada na Zen procu kada proda plocu i proc i ode na Zen3, manje para ce ga to kostati jer nema akumuliranog gubitka kroz "moram skupit sve pokemone".