Pa ja tek sad otkrio ovu temu. Ajde da podjelim sa vama svoju bol, pa možda netko ima ideju kako ju otkloniti. Nedavno sam sa novom kuhinjom uzeo onaj "najveći"
Whirpool ugradbeni friđ 9810/A. I to je SMEĆE toliko glasno da sam još sada na rubu da ga odšarafim, i bacim kroz balkon sa 4. kata. Evo, bacite "uho":
https://www.youtube.com/watch?v=TOpI7zB5eW4
Ovo je još dnevna buka, pričamo o otvorenim prozorima, prometu vani, razgovoru, etc.
Zamislite kakav je dojam buke po noći kada se sve stiša, a vi želite u miru poslušat omiljenu pjesmu ili baciti neku seriju na netflixu.
Neformalno sam izmjerio 46dB, a friđ je pazite ovo, dekliraran na 35dB. Reklamirao sam ga ovlaštenom servisu (Tehnorad 1000) da bi me oni uvjeravali da oni nikakvu povišenu buku ne primjećuju, i da je friđ savršeno ispravan. J*b* im pas mater. Proslijedio sam slučaj i na službene whirpoolove stranice, gdje sam dobio info da će mi se odjel reklamacija javiti, i nikakvog povratnog infa dan danas.
Ja sam čak u kabinet iza friđa stavljao one spužve za upijanje zvuka (pritom pazeći da ne sjebem airflow) i to je nešto sitno pomoglo, ali ne previše. Friđ toliko vibrira, da zveckaju čaše, 2 kabineta dalje.
Rekao sam sebi da više nikad ne kupujem te kineske iscjedke od Whirpoola, Candyija i slična govna, samo Bosch i Liebherr.
A ovog ću bacit sa guštom van na krupni otpad kad-tad.