Prvo, hvala @robee za Airmore, tu ću aplikaciju od sada koristiti i kad mi usb konekcija bude radila, fina aplikacija.
Uglavnom, blago rečeno, razočaran sam kamerom, video je super, ali photo dio je koma.
Jučer sam slikao 5 scena sa Mi9 Lite i S10e, pa da usporedim, Mi9 Lite ga je zgazio. Baš je očito bilo vidljivo čak i bez zumiranja na PC-ju.
Ali sam svejedno koristio onaj alat za usporedbu slika u faststone-u, koji slike postavi u njihovu stvarnu veličinu i onda se scroll-a po slikama istovremeno.
Samo jedna scena je bila podjednake kvalitete, po sredini slike, a okolni rubovi su mutniji na s10e, tako da je i na toj fotki jasno bolji Mi9 Lite.
Slike su bile slikane u 12 Mpix, defaultno, iz ruke. Ugašen AI na Mi9 Lite, a upaljen Scene Optimizer na S10e, kad ga ugasim nema neke vidljive razlike u oštrini. Slikane su 2 doma sa upaljenim svijetlima u stanu, i 3 vani oblačno predvečer, dakle neko prosječno osvijetljenje, u kakvom se zapravo i najčešće slika.
Ovo po meni nema veze sa flagship kvalitetom kamere na S10e. Sad je li do tog senzora, koji je navodno isti korišten i u 2017 samsung flagship mobitelima, ili do exynosa, ili software-a, ili pixel binning kod Mi9 Lite čini razliku....
Pazio sam da kamere nisu prljave, brisao sam ih. Najlonsku zaštitu sam skinuo sa leđa samsunga, mislim da nema ni jedne dodatne zaštite naljepljene preko kamere, koliko vidim.
Ovo mi je dodatni motiv za factory reset, pa da vidim da li će usb prepoznavanje proradit. A nakon toga upgrade na ono što mi nudi updater, a to je zadnji Android 9 iz 11.2019....ali što se tiče te kamere šanse su 1% da će poslije update-a bit bolja, jer ako je nakon zakrpi 5 mjeseci od izlaska loš, ostat će loš, a i razlog je hardware većim dijelom mislim.