View Single Post
Staro 19.05.2020., 13:13   #2680
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Vj kasnim, ali evo svejedno.
Kada sam tek uzeo zen2, netko (mislim Silver Tip) me napao da će se proc koji radi blizu 90 stupnjeva uništit, da će se iskrivit matična i degradirat komponente na istoj i slično.
Sa drugom pastom, sa popeglanim BIOSom i identičnim postavkama, evo mojih temperatura nakon jednog realnog opterećenja mog kompa. Handbrake-om prekodiravam masu Star Trek epizoda iz HEVC (h265) u h264 da mi ih media player može čitati. BTW staroj i5-ici bi trebalo duže od 1 dana, Ryzen je to sažvakao i pljunuo.
Evo SS iz HWinfo-a gdje se vide temp proca, chipseta (preko kojeg je grafa koja ima 0rpm vent do 60 stupnjeva pa ga vj i malko grije), VRM-a i okretaji na kuleru pod punim opterećenjam (cca 1300) u toku rada i to nako već dobrih par sati neprekidnog handbrakea:

Rekao bi da je ovo super, kad se igram, temp su i niže naravno, a ja osobno ne koristim ništa zahtjevnije od handbrakea.
Čisto da se zna, grafa se kiseli na 38 stupnjeva sa ugašenim ventovima u vrijeme enkodiranja, sobna temp 22-23.
Ja bi rekao da su temp jako dobre, a pogotovo VRM.

EDIT: Eh da, vide se i naponi za CPU, ovih 1.485V je za SC, dok je kada se koriste sve jezgre max 1.35V.
Komp je pod ''moj komp''.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 19.05.2020. u 13:19.
Disco je offline   Reply With Quote