Vj kasnim, ali evo svejedno.
Kada sam tek uzeo zen2, netko (mislim Silver Tip) me napao da će se proc koji radi blizu 90 stupnjeva uništit, da će se iskrivit matična i degradirat komponente na istoj i slično.
Sa drugom pastom, sa popeglanim BIOSom i identičnim postavkama, evo mojih temperatura nakon jednog realnog opterećenja mog kompa. Handbrake-om prekodiravam masu Star Trek epizoda iz HEVC (h265) u h264 da mi ih media player može čitati. BTW staroj i5-ici bi trebalo duže od 1 dana, Ryzen je to sažvakao i pljunuo.
Evo SS iz HWinfo-a gdje se vide temp proca, chipseta (preko kojeg je grafa koja ima 0rpm vent do 60 stupnjeva pa ga vj i malko grije), VRM-a i okretaji na kuleru pod punim opterećenjam (cca 1300) u toku rada i to nako već dobrih par sati neprekidnog handbrakea:
Rekao bi da je ovo super, kad se igram, temp su i niže naravno, a ja osobno ne koristim ništa zahtjevnije od handbrakea.
Čisto da se zna, grafa se kiseli na 38 stupnjeva sa ugašenim ventovima u vrijeme enkodiranja, sobna temp 22-23.
Ja bi rekao da su temp jako dobre, a pogotovo VRM.
EDIT: Eh da, vide se i naponi za CPU, ovih 1.485V je za SC, dok je kada se koriste sve jezgre max 1.35V.
Komp je pod ''moj komp''.