Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 18.05.2020., 07:57   #3018
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Ja sam nekidan sam skinuo klimu i preselio na drugo mjesto. Nije uopće problem

Zatvoriš ventile i skineš cijevi i instalaciju struje . Nakon toga odsarafis vanjsku jedinicu i spustis ju dolje.

Unutarnju skineš za 3 minute , na mojoj Vivax su dolje ispod bile nekakve zakvacke koje stisneš i klima ide gore odmah a cijevi polako vuces van da ne slomis nešto .

Plin ne iscuri osim ono malo što ostane u unutarnjoj jedinici . Preselio ju na drugo mjesto i sve pospajao i radi kao grom

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk
Ne možeš to baš tako. Nije malo plina u cijevima i u unutarnjoj. U klimi pri prodaji ima plina za unutarnju, plus do 5 metara cijevi maks. A u unutarnjoj ti nema malo cijevi. Ako se želi sačuvati plin onda se zatvori ventil na kojem je tanka cijev pa upališ klimu na hlađenje minutu, dvije tako da kompresor povuče plin iz sistema i nabije ga u sebe jer si zatvorio ventil pa ne može izaći iz vanjske jedinice natrag van.

Ali kad to rastaviš, pa ponovno postaviš i kad zategneš cijevi na spojevima cijevi onda treba vakumirati sistem prije nego vratiš plin da zrak izvučeš jer u njemu ima vlage. Plin je u sistemu na dosta niskim temperaturama ispod nule, ta vlaga koja preostane će se na ekspanzivnom ventilu, kao točki na kojoj se mijenja temperatura, smrznuti. To nećeš vidjeti, ali će se vidjeti da se isparivač zbog malog protoka plina počne smrzavati na unutarnjoj.

A možda si imao sreće, pa je na dan kad si spojio cijevi bilo malo vlage u zraku pa se neće dogoditi ništa

Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 18.05.2020. u 08:06.
Exomaniac je offline   Reply With Quote