Citiraj:
Originally posted by sbp
Ak je 56k = cca 5 (5.5) kb u sekundi, onda bi, teoretski, 1 MB (1000k) veza maksimalno mogla progutat (1000k/56k = cca 20, onak odokativno) 5kbx20 = 100kb.
Daklem, gledas teorijsku maksimalnu vrijednost od oko 100 K u sekundi...
Bar ja mislim da je tak
|
kartica je 1 megabit sto znaci da moras podijeliti tu vrijednost sa 8 da bi dobio megabyte..a onda opet moras dodati i kompresiju koja ti dize brzinu veze za nekih 10%..tako da bi to bilo oko 140KB...
sad to je fora kod modema..da li ova wireless moze iskoristiti svih 1 megabit je druga prica a i da li ti provider moze dati toliko u svakom momentu je druga prica...
eh da ovisi i o tome koliko si daleko od providera...naime sto si dalje brzina ce ti opadati zbog gresaka u prijenosu,interferencija i naravno veceg puta koji ta informacija mora preci...
tako da nazalost ti tu ima previse faktora...ali jedna stvar koja mi je cudna je to sto nisam nigdje nikad vidio da kartica ima samo 1mega ..najmanje sto sam vidio je 2 ili 4...a provider se osigura da ti je to maksimalna brzina koju mozes koristiti...
ali to nije uopce jeftin sport...gledao sam prije cijene i to je bilo par tisuca kuna mjesecno!!!