View Single Post
Staro 15.05.2020., 19:23   #2470
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ak imaš već ovog timexa, on ti je realno rang digitalnih casio satova. Radije njega nosi i ubijaj. To što je osjetljiv je razlog lošije kvalitete izrade.

Ako moraš uzeti sat na rate, dobronajmerno bih rekao da to ne radiš - radije si nosiš ovaj timex dok ga ne ubiješ i do tada skupiš novce. Kad uživo vidiš razliku kvalitete gradacije između primjerice, od najlošijeg po kvaliteti obrade: tvog timexa, citizena, seiko turtle (mini ili new turtle), seiko sumo, seiko MM200. Tu se lako između ubace i pojedini pristupačniji diver modeli od victorinoxa, squalea ili čak sharkmastera (hommage za seiko).

Teško je shvatiti zašto primjerice jedan Seiko MM200 košta duplo više od Seiko Turtle, koji pak košta duplo od Citizena - razlike su vidljive okom i osjetne dodirom. Kvaliteta mehanizma je također postepeno bolja, dobije se nešto precizniji mehanizam. Je li to tebi bitno, moraš sam odlučiti. Primjerice, quarz timex će najvjerojatnije držati vrijeme i biti točniji od svih seikovih modela s 7s26, 4r36 (35), 6r15 mehanizmima.
S druge strane, mehanika ima svoj šarm: kompleksan minijaturni mehanizam koji precizno funkcionira može fascinirati, bez obzira vidi li se mehanizam kroz staklenu pozadinu sata ili ne - meni se najsviđa aspekt kompleksnosti kod mehaničkih satova.

Remenje možeš pribaviti najlakše online. Moraš znati širinu prihvata/stegova.
marburger.de
www.uhrenarmband-versand.de
amazon.de

Imaš različitih tipova, kvaliteta i cijena. NATO, paratrooper, regularni polyesterski, platneni, kožni, svega ima. Izgubiš se u izboru.