Citiraj:
Autor Drug Brko
Iskreno, svejedno mi je razumiješ ili ne razumiješ moj post
Tko je rekao da režu support Zen3 procesora na starim čipsetima, AMD ili MBO makeri? Tko je rekao da BIOS čipovi nemaju dovoljno "mjesta" za AGESA kodove, AMD ili MBO makeri?
Tko je rekao da će samo X570/B550 podržavati future CPUs, AMD ili MBO makeri?
Jedino što znam je da je MSI rekao da će MAX ploče podržavati Zen2 i future CPUs lani kad su ih bacali van. Dakle, MSI je slamka spasa...BTJ
Molim, slobodno mi linkajte izjave MBO makera i njihove izjave o tehničkim nemogućnostima, pa ću upret prstom u njih.
|
a ja ne kužim kaj nije jasno, pa ne pišu bios microkodove mbo makeri nego amd, samim time ne može nitko drugi dati ofišl izjavu na tu temu osim onoga tko radi microkodove.
Brkaš dogovor mbo makera i amda, da se samo amda pita dam ruku u vatru da bi sutra stavili van da ce na a320 raditi zen3, bikoz više love njima, no s obzirom da mbo makeri žele pare uvjetuju da se ctu outa support kao sto je 2016 planirano
Citiraj:
Autor Drug Brko
Tko je rekao 2017 godine da će AM4 trenutne ploče supportati sve do 2020 i u dijagramima pokazivao sve do Zen3, AMD ili MBO makeri?
|
2016 druže(ali manje bitno), a ovo sve do je ključ, sam si si odgovorio
Citiraj:
In 2016, we made a pretty bold commitment to you: we would continue to support AMD Socket AM4 until 2020. It was a big promise, especially given what people were accustomed to with other platforms. In the four ensuing years, the humble Socket AM4 has been on an incredible trajectory:
4X more cores and 8X more threads (4C4T → 16C32t)
4X architectures (“Excavator” → “Zen” → “Zen+” → “Zen 2”)
4X process technologies (28nm → 14nm → 12nm → 7nm)
4X PCIe bandwidth (12x PCIe Gen 3 → 24x PCIe Gen 4)
+33% DRAM bandwidth (DDR4-2400 → DDR4-3200+)
|
ne znam kaj više tu treba pisati da ljudi uspiju zbrojiti 2+2,
halo ljudi...zen 2 nije uopce trebao raditi na 3xx plocama(znaci tvoj r5 3600 originalno uopce nije trebao raditi na x370, damse kaladiti da to 90% ljudi uopce ne zna), zato stalno ponavljam, da onog trena kada je prosle god. pao dogovor mbo makera i amd-a da ce zen2 raditi an svemu tada je dogovoreno da ce zen3 biti samo 5xx pa naviše.
da je bar sve tak jednostavno i da se samo jednu stranu pita, ne bi bilo ratova u svijetu, a kamo li blesavih postova oko am4 supporta
eod od mene, tko zeli shvatit shvatit ce