Ni ja ne kužim Gigi što ti nije jasno?
Poanta je da su obećali i sad se prave mutavi.
Nebi niš reko da nije tako, pa navikao sam na Intel, koji je uz učestalo mjenjanje socketa, prelazak sa lemljenja na majonezu čak i ubio ono nešto sitno OC-a na Z pločama za non K procesore nakon Ivy-a (ovo mi je recimo super došlo, 200-400mhz pride, nije puno, ali nije ni malo). Dakle poslužili su se svim mogućim govnarskim trikovima.
Ma razumijem i ja tebe, uzeo si najnoviji chipset i BTK za podršku za starije, ali poanta je da im se ovakvi potezi ne smiju dopustiti, jer ko zna na što su sposobni u budućnosti.
Evo ja osobno sam prošle godine prešao opet na AMD, prvo sam razmišljao o Aorus Elite, ali em ima ventilator koji me smeta i ne želim to govno na ploči, em je cijena IMHO bila bezobrazna (tada cca 1700kn, sada vidim da je još skuplja na 1900, ali došla je ona Tomahawkica koja je debeli best buy vani). OK, naletila mi akcija za C6H, vrh ploča za kilu kuna što mi je prihvatljiva cijena. I sada dobijemo prst u pedu od AMD-a jer je kao mali BIOS nand, BTW trenutni BIOS za C6H zauzima 10mb od sveukupnih 16mb, tako da je to totalni bullshit. I derbauer je rekao da za ryzen praktički i ne treba čipset da bi radio, jer sve ima već u sebi. I treće, svi znamo da je čipset jedan te isti na b350/x370/b450/x470/b550.
I skužio sam da se HWU ko pijan plota uhvatio podrške samo za B450 jer su stalno gurali tomahawkicu, kao za 3xx chipset ne treba jer je star, ali za 4xx treba jer je noviji (čitaj, baš su naglašavali kao i većina da ljudi ne bacaju lovu na 5xx jer je PCIe x4 jedino što nudi).
@Odinarius: Ma i nije baš, jer svi znamo što se smatra podrška za chipset, socket štogod, 4 generacije i bok. Sada se pokušavaju vadit (tj vade ih ljudi s neta koji opravdavaju ovaj potez) na drukčije ispisane gluposti na slajdovima i slično. Dobro je reko Brko, razlozi koji kao da ih klinac smišlja u 2min.