Citiraj:
Autor Gigi1
Jedan od glupljih tekstova sa reddita sto sam procitao u zadnje vrijeme, taj autor ne zna zbrojiti 2 i 2, jer da zna bi skužio da amd više profitira od toga da ostane kompatibilnost sa ryzen 4xxx serijom, a mbo proizvodjaci puše.
Limitiranjem komatibilnosti se uloge okrecu. Nije tesko doci do tog zakljucka, baba bi bila happy kada bi se dovoljno stisnulo mbo proizvodjace, iako ne vjerujem da ce išta biti jer smatram da je ovo sve vec dogovoreno u istom trenu kada je prošle god. dogovoreno da ce se pustiti zen 2 na starije mbo/chipsete.
Meni je potpuno jasna spika mbo makera, oni tri gen žele veci dio kolača, a solidan postotak tog dijela kolača uzet ce upravo amdu jer dobar dio diy usera sa 1xx i 2xx procevima ce jednostavno samo kupiti neki zen2 cpu, po mogucnosti 2nd hand(nema zarade za amd), dok ce manji br. ici na kompletan rebuild, tj.promjenu platforme, a budući je tu veci trošak, automatski ce kod izbora novog zen3 cpua biti fin.limitiraniji(zbog troška kupovine mbo) te ce uzeti slabiji zen3 cpu(to je onaj dio gdje mbo makeri uzimaju dio kolaca amdu)
Ako se sjecate amd je po narudzbi i svom trošku shippao onaj neki bristol ridge am4 cpu ili athlon 200ge samo da bi user mogao napraviti bios updejt za zen2. Ne znam više sto se treba ovakvima s redita nacrtati da bi shvatili koliko amdu više odgovara i koliko im je veca zarada da se novi procevi mogu utaknuti u stare mbo
|
Lako za članak sa reddita. Rezlozi njegovi me ne zanimaju (tekst nisam ni pročitao skroz tako da ni ne znam o čemu piše, naslov mi se sviđa). Slažem se sa njime da se samo treba prestati braniti i apologirati AMD. Ne kažem da ih treba napadati, ali ne treba ih ni braniti.
Razlozi su nevjerovatni, i na razini su onih koje Intel ima zašto svaki CPU "novi" dobiva novu matičnu iako je isti socket. Poanta priče je ista. Po Intelu se sere, AMD se brani ko da se radi o životnom partneru.
Da da, MBO makeri kukaju i cvile, ali to se isto da riješiti. Baba fino kaže "na MBO makerima je da odluče za Zen3". Što se boji da joj neće raditi ploče? A ne ovakva sranja prodavati koja mogu popušiti oni koji ni ne znaju što je Ryzen.
Eto, jučer me zove lik i linka mi u viber R3 3300X i pita dal ga ga uzme i jel mu mogu to ugraditi na njevogu ploču. Ploča Socket AM2+. Takvima tak svejedno.
Zato tiho "podržavam" buru i shitstorm. Jer su 2017 rekli postojeći socket i postojeće PLOČE. Stvar je principa. Nije mi problem za 2 minute naručiti C8H i šerafati već u srijedu, ali ne želim baš iz tog razloga. Ali dobro, svatko ima svoje viđenje stvari. Meni je smiješno i licemjerno to što neki rade, pogotovo Hawker koji je imao postove tipa "sve će AMD za ljude, sve" do "tako i treba, šta se oće, nije AMD karitas". A po Intelu pljuvačnica level 9000 zbog praktički istih laži i fantazija o "nepodržavanju" procesora zbog razloga koje daje dijete od 6 godina
Uživajte dalje u opravdavanju sirotog, malog AMD-a koji nam je tako mnogo dao, a mi nezahvalnici i nesrećnici oćemo još, i još, i još, i još, nikad nam dosta nije. Đubrad smo jer želimo samo ono što su nam obećali, bez fige u đepu i fantazija "ali i dalje je to isti socket".