Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.05.2020., 01:35   #49368
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Datum registracije: Sep 2019
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Ja pokušao isto 2017 u Tomiću, no passaran.
A još sam bio u odijelu, i sa mnom je došao prijatelj od komericijalnog direktora li što ti ga već bio.
Proguglaj na DW, čitao sam zanimljiv članak o tome kako su vlasnici auto kuća od BMW-a prosvjedovali , jer im je marža po autu 9,4x posto, a BMW svake godine nameće zahtjeve za sve bolje uređen prodajne prostore, itd , itd.
Sve 5,samo se radi o otprilike desetljeću vremeske razlike kada se to moglo i kada si ti pokušao

Drugo marže se određuju same od franšize do franšize i za svaki model su različite....da ne pričamo o tome akda pojedina linija ide phase out pa centralno skladište napravi akciju za distributere pa marže porastu dosta unatoč akcijama. Jako je nezahvalno uspoređivati Hrvatsku i tadašnju situaciju i tržište i ovo sada kada smo ušli u EU. Da ne krećemo od toga da su se kod nas TADA prodavali Čehoslovački Volksvageni namijenjeni tržištima trećeg svijeta(ali ako si naručio, tada ganc novi DSG model onda je bio made in DE) po tarifa za zemlje trećeg svijeta...a naši derali ko da ga iz Berlina prodaje a ne iz Sesveta. Bila je zanimljiva priča i za Tomić i Euroline i kakve aute smo dobivali na HR tržištu... Itd itd....

I ja trenutno opipavam nekakav GLC u Emil Freyu i nudim gotovinu i sve kombinacije koje požele i ne ide previše dolje...za sada... I ako oni ne spuste bude neko drugi

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Nije ni to baš nemoguće. Moj BMW je koštao nov 51800 eura, kupio sam ga starog 12 mjeseci i sa prijeđenih 13000 km za 26xxx eura.
Znači to je u godinu dana pad vrijednosti od malo manje od 50%.
Normalno da nije nemoguće. Samo treba znanja i strpljenja i odreagirati ko gepard. Ekipa koja to nije u mogućnosti proljeva žuć po forumima trvrdeći da se to ne može...samo zato jer oni ne mogu.

Lijep ubod btw,se smije znat o kojem modelu Bavarca se radi?

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 15.05.2020. u 02:06.
SympForTheDevil je offline   Reply With Quote