Citiraj:
Autor SympForTheDevil
2008. U jeku krize mi je odvjetnik ušetao u hondin salon i lupio sa cashem za stol,trećinu cijene dolje od tražene te izašao sa ugovorom za novu novcatu Hondu Accord koja je stigla naknadno kada su je napravili. I sad party u birtiji za novi auto i frend pokuša za par dana istu foru u Tomiću za BMW 330i....nije bila trećina cijene dolje ali je bilo jako blizu.
Tko ima cash,vrijedi probati 
|
Ja pokušao isto 2017 u Tomiću, no passaran.
A još sam bio u odijelu, i sa mnom je došao prijatelj od komericijalnog direktora li što ti ga već bio.
Proguglaj na DW, čitao sam zanimljiv članak o tome kako su vlasnici auto kuća od BMW-a prosvjedovali , jer im je marža po autu 9,4x posto, a BMW svake godine nameće zahtjeve za sve bolje uređen prodajne prostore, itd , itd.
Citiraj:
Autor Elven
Vidim nitko nije reagirao na ovo da cijena padne 50% kad auto izadje iz salona i da nas SFTD kupuje jahreswagene sa 60% popusta...
U realnom svijetu, autima pada cijena na 50% oko 5. godine, Alfama i Fordovima moze i prije , ali nikad sa 0.5km na cajgeru.
U kojem ti svijetu zivis ne znam, ali nije stvaran.
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
|
Nije ni to baš nemoguće. Moj BMW je koštao nov 51800 eura, kupio sam ga starog 12 mjeseci i sa prijeđenih 13000 km za 26xxx eura.
Znači to je u godinu dana pad vrijednosti od malo manje od 50%.
Citiraj:
Autor coconut
Što se tiče uvoza, u većini slučajeva je povoljniji od kupnje kod nas, ali se mora imati keš. Inače, duboko sam uvjeren da bi sposobniji pravnik bio u stanju pobiti način na koji se auti uvoze u RH. Od toga da RH ne priznaje fakture stranih firmi već vrijednost vozila procjenjuje iz tablica CVH (koliko znam CVH je privatna firma!), naplaćuje razne parafiskalne namete (homologacija vozila koje imaju dozvolu prometovati EU, ali ne i RH),... Bez svega toga, uvoz bi cjenovno bio puno povoljniji.
|
Da, homolgacija je teško sranje, u osnovi se samo prepiše COC i to naplate 450 ili 650 kn.
Što se tiče utvrđenja vrijednosti, sva vozila mlađa od pet godina šalje se broj šasije dobavljaču, i onda on šalje koliko bi takvo vozilo koštalo u RH.
Npr, meni je Tomić izračunao da bi moje auto koštalo u HRV 388 000 kn, što kad pomnožiš cijenu koja je plaćena za vozilo u DE, i činjenicu da je kod nas PDV veći 6 % nego u DE ispadne otprilike točno.