Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.05.2020., 07:40   #49354
coconut
Premium
Moj komp
 
coconut's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Opatija
Postovi: 33,376
Tko ima keša, ja bi mu savjetovao da se strpi još malo.
Naime, leasing kuće se još nisu izjasnile oko odgode ili moratorija na plaćanje rata. Ukoliko se odluče da odgode ili moratorija neće biti, ljudi će masovno vraćati vozila. Tada bi osoba s kešom mogla profitirati.
Mislim da bi solidan dio tih vozila trebao biti više srednje ili premium klase, pune dodatne opreme jer se diša(TM) ne može/ne smije voziti u autu koji nema kožne siceve sa masažom, 3-zonsku aut. klimu, navigaciju,... i sl. pi**arije koje krkan u životu neće upotrijebiti, ali zvuče fensi. Ionako 'firma plaća'.
Osobno smatram da bi odluka leasinga da ne odobravaju poček ili moratorij bio poguban za njihovo poslovanje jer će tada imati lagere pune vozila kojima cijena pada iz dana u dan i biti će im u interesu da se čim prije riješe mrtvog kapitala
Ali, u Hrvatistanu je sve moguće.


Što se tiče uvoza, u većini slučajeva je povoljniji od kupnje kod nas, ali se mora imati keš. Inače, duboko sam uvjeren da bi sposobniji pravnik bio u stanju pobiti način na koji se auti uvoze u RH. Od toga da RH ne priznaje fakture stranih firmi već vrijednost vozila procjenjuje iz tablica CVH (koliko znam CVH je privatna firma!), naplaćuje razne parafiskalne namete (homologacija vozila koje imaju dozvolu prometovati EU, ali ne i RH),... Bez svega toga, uvoz bi cjenovno bio puno povoljniji.
__________________
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 14.05.2020. u 07:48.
coconut je offline   Reply With Quote