Citiraj:
Autor Drug Brko
Mene više zanima onda svrha X570, B550 i eventualno X670 ploča.
Složio bi se da je pošteno ovo da Zen3 više ne bude išao na 300 o 400 ploče, samo ako će i 500/600 ploče isto podržat 3 generacije - Zen2, Zen3 i Zen4.
Onda mi to i donekle ima smisla. Ionako mi koji smo 2017 uboli ploče, garancije su nam izašle ili su pri kraju. B550 ploče ove predstavljene su uz bok ovim top X370 pločama tako da...
Ali opet ponavljam, žali bože ploča i toga ako je B550/X570 samo za Zen2 i 3, a X670 bude Zen3 i doviđenja.
|
Ma ne, nije pošteno što ukidaju podršku za starije čipsete jer su obećali da će raditi sve. Zadržali su niže cijene procova, ali su zato to odlučili nadoknadit na matičnima i sada siluju nove i skupe čipsete. OK, moraju zaradit, ali ovo nije način (mislim na ukidanje podrške, ne na cijene).
Na svu sreću, digla se poprilična buka, a i HWU Steve je rekao da su mu iz AMDa rekli da baš i nisu očekivali ovakvu buku i negativu oko te vjesti...vidjet ćemo, hoće li oni to na kraju riješit ili ne. Sve mi se čini da ipak hoće, jer im ovo ne ide u prilog. Pogotovo kad kao kupac kreneš razmišljat, o čemu sljedećem će me lagat i muljat?