Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.05.2020., 20:22   #49352
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor SympForTheDevil Pregled postova
Dao bog svakom da (do)živi takvu bajku

Pregledom tema na forum.hr-u dojma sam da je popust za cash još živ,a ostvarenje popusta u tome slučaju varira između 5%(što daju i psu koji uđe kroz vrata)-15%. Govorimo period 2015.-2020.

Sad sam vidio,to si u pravu,mada govorimo o totalno drugom vremenu i drugoj lokaciji.

Ja svake dve godine mjenjam Mercedes koji imam za neki jahreswagen pod 2 god garancije minimalno. Najviše što sam dobio na MLu je soma eura popusta(na cijeni 50 i dodatni set zimskih guma). Zadnju C klasu kada sam uzimao jedva sam iskamčio 500€ popusta i set zimskih....i to svaku put sa papirnatima doletim. I znaju me već u Scholzu i mog oca i bratića i ne jebe ih živa sila neki ozbiljniji popust dati. Kupi novi pa ćemo vidjeti šta se da....im je moto

Ali moraš znati da je na novim autima marža XYZ pita veća nego na polovnima. Polovni čim izađe iz salona,sa pola kilometra na cajgeru je cijena dolje 50%. Ja ih hvatam kada izgube 60% vrijednosti a da su u prvoj godini i na malo km. Nije ista stvar baviti se prodajom rabljenih i novih.
Vidim nitko nije reagirao na ovo da cijena padne 50% kad auto izadje iz salona i da nas SFTD kupuje jahreswagene sa 60% popusta...

U realnom svijetu, autima pada cijena na 50% oko 5. godine, Alfama i Fordovima moze i prije , ali nikad sa 0.5km na cajgeru.

U kojem ti svijetu zivis ne znam, ali nije stvaran.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Elven je offline   Reply With Quote