View Single Post
Staro 13.05.2020., 18:11   #3435
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
hash@ Ja znam da oled nije pogodan za monitor zbog burn in-a. Samo sam oled uzeo kao referencu kontrasta i prikaza crne boje s kojim se trebaju usporedjivati ips i va . Razlika je dakle nebo i zemlja izmedju oleda i bilo koje od te dvije lcd tehnologije tj na tom polju niti jedan nije dovoljno dobar. Meni glow skoro i ne smeta na ips-u ukoliko nije preizrazen,ali mi smeta los kontrast ips-a kao i bleed. Dobar ips izgleda odlicno u prostoru sa malo ambi svjetla dok tamne scene u zatamnjenom prostoru naravno ne izgledaju senzacionalno ali ipak da se gledati. Los ips je los i sa ambi svjetlom a u mraku je katastrofa. Losiji kut va panela se moze ne primjetiti,ali to ne znaci da to nece primjetiti netko drugi kome ce vise smetati. Dakako i tu su prisutne varijacije panela.Ja sam osobno navikao na zivlje boje ips matrice koje su slicnije onima na nekom plasma tv-u ili crt-u na sto sam navikao, nego sto su to na va panelu
Tn je sa kutem toliko los da niti izravno gledati u ekran ne spasava stvar buduci rubovi ekrana ostaju problematicni. Takodjer isprane neprirodne boje te matrice je ne mogu provariti.
Simi moze biti prosjecan monitor dobar,bilo koji. Samo onda tu rasprava staje
darkijas je offline   Reply With Quote