Citiraj:
Autor Pentel33
To su bajke, a ne "etablirani ljudi".
|
Dao bog svakom da (do)živi takvu bajku
Pregledom tema na forum.hr-u dojma sam da je popust za cash još živ,a ostvarenje popusta u tome slučaju varira između 5%(što daju i psu koji uđe kroz vrata)-15%. Govorimo period 2015.-2020.
Citiraj:
Autor Mommistake
Ja sam prošle godine ušetao s starim u Stuttgart u VW salon (gdje su držali rabljene aute isto), garaža na 4 kata, sigurno preko 500 automobila je tada bilo tamo.
Stari u džepu imao 15k EUR, nisu željeli spustiti 700EUR auto, kamoli 30%. Na kraju je stari uzeo 1.6 auto, želio je 2.0 koji je bio nekih 1000EUR skuplji. Ne da nisu bili raspravu, nego se lik okrenuo i otišao. Stari je već bio spreman otići na banku i uplatiti taj keš na račun i prebaciti njima u roku sat-dva... Nisu bili zainteresirani 1% 
|
Sad sam vidio,to si u pravu,mada govorimo o totalno drugom vremenu i drugoj lokaciji.
Ja svake dve godine mjenjam Mercedes koji imam za neki jahreswagen pod 2 god garancije minimalno. Najviše što sam dobio na MLu je soma eura popusta(na cijeni 50 i dodatni set zimskih guma). Zadnju C klasu kada sam uzimao jedva sam iskamčio 500€ popusta i set zimskih....i to svaku put sa papirnatima doletim. I znaju me već u Scholzu i mog oca i bratića i ne jebe ih živa sila neki ozbiljniji popust dati. Kupi novi pa ćemo vidjeti šta se da....im je moto
Ali moraš znati da je na novim autima marža XYZ pita veća nego na polovnima. Polovni čim izađe iz salona,sa pola kilometra na cajgeru je cijena dolje 50%. Ja ih hvatam kada izgube 60% vrijednosti a da su u prvoj godini i na malo km. Nije ista stvar baviti se prodajom rabljenih i novih.