Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.05.2020., 14:29   #49334
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Ja sam prošle godine ušetao s starim u Stuttgart u VW salon (gdje su držali rabljene aute isto), garaža na 4 kata, sigurno preko 500 automobila je tada bilo tamo.

Stari u džepu imao 15k EUR, nisu željeli spustiti 700EUR auto, kamoli 30%. Na kraju je stari uzeo 1.6 auto, želio je 2.0 koji je bio nekih 1000EUR skuplji. Ne da nisu bili raspravu, nego se lik okrenuo i otišao. Stari je već bio spreman otići na banku i uplatiti taj keš na račun i prebaciti njima u roku sat-dva... Nisu bili zainteresirani 1%

Kum je kešom želio kupiti Mercedes C Coupe, čak mu za keš nisu željeli niti staviti neke AMG felge koje su bile van paketa (Bunić Varaždin).

Susjed tu u zgradi je uzimao X1 koji je tada na akciji bio oko 200k kuna (star godinu-dvije). Čovjek radi već 25 godina na brodu, lova nije problem. Spustili su mu auto za 11 000kn na keš, da bi drugi tjedan daj auto bio na istoj toj akciji kakvu je on platio, tj. dobio.

Tako da, eto, naslušao sam se takvih priča, ali sumnjam da jedan djelatnik bilo kakvog salona ima takve ovlasti.

Možda, ali možda, ako je nekakav voditelj bio tamo, koji je trebao odobrenje s višeg nivoa, može odobriti nekakv popust, ali 30%, nikada to nisam čuo.

Nevezano uz ovo, ali osobno imam slično iskustvo.
Prošle godine sam kupio stan, gdje smo kod potpisa ugovora definirali cijenu kvadrata i cijenu stana. Kolega s bivšeg posla je imao brata koji je nekakav doktor i kupio je stan kešom. To su bile priče, moj brat ovo, moj brat ono, cijena ovakva, cijena onakva, on je ušetao u Marlex, pokazao koliko love ima na računu itd.
Nakon što smo svi zainteresirani potpisali ugovor, sreo sam se s frendom, brat je dobio cijenu kvadrata 3% manju nego ja (što je nekih 50EUR), i to zato jer je rezervirao stan 6 mjeseci prije mene.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 13.05.2020. u 14:38.
Mommistake je offline   Reply With Quote