View Single Post
Staro 13.05.2020., 00:32   #3432
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
...realno izmedju dobrog ips-a i prosjecnog va na tom polju nema neke razlike tj oled ih tu sisa oboje na entu. ...
Kad pricamo o monitorima tj tipovima trebamo pricati o monitorima istog cjenovnog ranga i iste primjene.
Imao sam 2 godine dual 24'' setup s entry level VA matricom i neki malo stariji i malo skuplji IPS Dell. IPS glow je n puta izrazeniji flaw od promjena boja na VA matrici. Toliko, da sam promjenu boja na VA matrici primjetio tek kad sam to procitao na netu i onda pogledao na monitoru kojeg imam pola godine ispred sebe.
Pricam u kontekstu monitora za kojim se sjedi na cca metar udaljenosti.

Postoji razlog zasto ne postoje OLED monitori za racunala.

Dosta toga je u tvom postu izrelativizirano. Generalno je to ok jer cak i da uzmes najgori TN, ako ga gledas iz pravog kuta, biti ce sve OK.
Iako IPS bolje zvuci po specifikacijama, za prosjecnog Simu je svejedno. Ali, VA, iako mnogo nepopularniji od IPSa, bi trebao biti bolji izbor. Samo jbg, manji je izbor.
Citiraj:
Autor VooDooZG Pregled postova
Z IPS govno ..
Flejmas bespotrebno i samo si uskracujes kvalitetan odgovor.
Citiraj:
Autor VooDooZG Pregled postova
Ja sam napisao da je uvjet VA - nisam pisao da IPS ne valjda itd, te marketinške fore sa VA se ne vidi iz kuteva ja ne znam pa kaj svi iz kuhinje gledaju tv ili igraju, kad igraš sjediš metar / metar i pol ispred monitora o kojim tu kutevima govorimo, kontrast, bleed ekrana, nepostojeća crna -- kom to ne smeta i ok mu je super, meni nije jbg moj problem..
Ovo stoji, i to kazem kao netko tko ima pretjeran IPS ispred sebe
hash je offline   Reply With Quote