12.05.2020., 13:38
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor komer
Imam stare osigurace i samo su 2 unutra,treceg nisam ni stavljao jer je preko njega isla struja do druge kuce vani a nje vise nema(davno srusena).
Zice su obje plave na kompletnoj kuci,hoces na uticnicama ili na lusterima.
Uzemljenja nema,kuca je napravljena 1957 ak se ne varam. U kuci su 2 uticnice i 2 zarulje,od toga jedna zamijenjena Led lampom,drugu ne palim gotovo nikad.
|
Ma sve to stoji, ali mi ti govorimo da ti nula negdje ne valja, nebitno sad koje je boje. Kreni od brojila i provjeri spojeve sve do potrošača. Budući da je štala, godine i vremenski uvjeti čine svoje pa kontakti korodiraju i oksidiraju i onda imaš loš spoj. Odreži krajeve vodiča, zamijeni stare stezaljke, utičnice i prekidače, prekidače prespoji na fazu, kontakte zaštiti silikonskim sprejem i bit će dobro.
Citiraj:
Autor Psycho
Nedavno morao rjesiti problem susjedu koji je kupio lustere kineske proizvodnje u Lesnini gdje su nastavili svjetliti NAKON sto bi iskljucio prekidac.
objasnjenje i razlog u videu:
https://www.youtube.com/watch?v=1uEmX5XClPY
tako da ako se netko pita kako probir moze svjetliti na obje zice 
|
Nisam gledao video jer imam malo prometa, ali to se događa opet zbog prekidača na nuli i može se riješiti kondenzatorom i/ili prespajanjem prekidača na fazu.
|
|
|