View Single Post
Staro 12.05.2020., 06:38   #7656
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Mislim da bu tebe i ostale brzo prošla volja kad vidiš cijenu Ryzena 4, koja će se držati sve do novog socekta i DDR 5 platforme. S druge strane ubodeš na svoju ploču kad mu ubrzo padne cijena R7 3700X (pogle koliko košta danas 2700X) i brzo buš prežalio 15% vči IPC za duplo ili troduplo para...a miran buš još ohoho.
Po meni ste i dalje u win/win poziciji, i ja bi na vašem mjestu jedva čekao Ryzen 4 seriju, da sruši cijenu 3700X

Zaboravite na B550/570 ploče i na nepotrebne nadogradnje, IMO.

Pa ko kaže da bi se zen3 kupio odmah po izlasku, ja bi npr gurao ovo svoje dok ne izađe zen4, a onda ubost neki jači zen 3 za kikiriki.
Pa neću sigurno mijenjat proc svakih godinu dana...osim ako bi naravano uletila neka super prilika.

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Lako slože ko i prije sa AM2(+)/AM3(+) pločama. IMC je hibridni, pa ovisno o tome na kakvu (AM4 ili AM5) ploču ide, koristi se samo taj DDR standard.

Ploče nek imaju DDR4 ili DDR5 DIMM-ove spojene na AM4 ili AM5 socket koji su fizički identični (1331 pinova), samo ovisno o ploči, drukčije spojeni na pripadajuće DIMM-ove.

Nema potrebe za šašavim pločama s DDR4/DDR5 DIMM kombinacijama.
Ja sam imao Gigabyte p35c-ds3 koja je imala 2xddr3 i 4xddr2 utora.
I mislim da sam prvo koristio ddr2, a kasnije ddr3 prije upgradea na novu ploču i proc.

Citiraj:
Autor JC Denton Pregled postova
Ono cega je mene strah je da ce AMD drzat cijenu Zen2 procesora jer ce bit jedina opcija za nadogradnju za X470 i starije chipsete... u tom slucaju mozete zaboravit 3700x za 1500kn
Mislim da neće, za sada im je ovo mislim jako dobra politika, riješavaju se starih zaliha koje se prodaju baš zbog te duže kompatibilnosti socketa.