Citiraj:
Autor Mladenxy
Mislim da bu tebe i ostale brzo prošla volja kad vidiš cijenu Ryzena 4, koja će se držati sve do novog socekta i DDR 5 platforme. S druge strane ubodeš na svoju ploču kad mu ubrzo padne cijena R7 3700X (pogle koliko košta danas 2700X) i brzo buš prežalio 15% vči IPC za duplo ili troduplo para...a miran buš još ohoho.
Po meni ste i dalje u win/win poziciji, i ja bi na vašem mjestu jedva čekao Ryzen 4 seriju, da sruši cijenu 3700X
Zaboravite na B550/570 ploče i na nepotrebne nadogradnje, IMO.
|
Pa ko kaže da bi se zen3 kupio odmah po izlasku, ja bi npr gurao ovo svoje dok ne izađe zen4, a onda ubost neki jači zen 3 za kikiriki.
Pa neću sigurno mijenjat proc svakih godinu dana...osim ako bi naravano uletila neka super prilika.
Citiraj:
Autor The Exiled
Lako slože ko i prije sa AM2( +)/AM3( +) pločama. IMC je hibridni, pa ovisno o tome na kakvu (AM4 ili AM5) ploču ide, koristi se samo taj DDR standard.
Ploče nek imaju DDR4 ili DDR5 DIMM-ove spojene na AM4 ili AM5 socket koji su fizički identični (1331 pinova), samo ovisno o ploči, drukčije spojeni na pripadajuće DIMM-ove.
Nema potrebe za šašavim pločama s DDR4/DDR5 DIMM kombinacijama. 
|
Ja sam imao Gigabyte p35c-ds3 koja je imala 2xddr3 i 4xddr2 utora.
I mislim da sam prvo koristio ddr2, a kasnije ddr3 prije upgradea na novu ploču i proc.
Citiraj:
Autor JC Denton
Ono cega je mene strah je da ce AMD drzat cijenu Zen2 procesora jer ce bit jedina opcija za nadogradnju za X470 i starije chipsete... u tom slucaju mozete zaboravit 3700x za 1500kn
|
Mislim da neće, za sada im je ovo mislim jako dobra politika, riješavaju se starih zaliha koje se prodaju baš zbog te duže kompatibilnosti socketa.