Citiraj:
Autor northeus
Pa po nekoj logici i šta gledam na youtubeu ispada taj sram 1x12 jako privlačan + Rijeka je sva uzbrdo/nizbrdo pa još malo uzbrdo, do posla mi je cca 15km (uzbrdo) pa bi probao parkirati auto i otići s biciklom, sve se može promjeniti naknadno (kočnice, vilica....) ali za neki start da je dobar bajk.
|
Samo kreni, ne treba ti dobar bajk

jako je bitan dobar fit i da se ugodno osjecas...
Dupe ce boliti par tjedana, ostalo je sve isto

Investiraj u dobre gripove cisto da mozes promjenit polozaj ruku, imas u decathlonu rogove za male pare, provjeri si bike fit okvirno (mozes se nasloniti na zid dok sjedis pa neka te netko fotka) da ne trnes, ima po netu guidelinesa, set blatobrana (ass saver barem i sto bolji prednji da ti ne lete sranja s ceste u oci), solidne lampe, prozirne naocale (suncane imas vjerojatno) da ne dobijes osu u oko pri 50km/h nizbrdo, gume za cestu (700x45c za 29er MTB super klize, mogu ti dati VeeTire Baldy ako bi probao, grip po cesti i mokrome se ne moze usporediti sa standardnim MTB gumama), disk kocnice obvezno zbog kise... primjecujes da se sve vrti oko kise, vode i sigurnosti

najmanje ce te brinuti vilica (kad smo vec kod vilice remote lock out svakako ili tvrda vilica jos bolje za cestu), koliko brzina imas i sve to drugo sto te navlaci u startu
Preporucio bih i mali retrovizor, jako puno pomogne i to ne u smislu da ne okreces glavu nego vidis izdaleka da nesto dolazi (prije nego cujes), sto dodaje na sigurnost (vidi zefal spy, potpuno drugo iskustvo i puno puno ugodnije po prometnicama)
Podrazumijeva se da mozes zamijeniti u hodu kariku lanca, cijeli lanac, zracnicu ili zakrpati gumu, da imas sve sa sobom uvijek, da pravilno cistis i podmazujes pogon, osobito nakon kise i slicno.
Sretno i ako ti fali podrska tu sam

Sad ce cetvrta godina da sam na bajku kao osnovnom osobnom prijevoznom sredstvu...