S10e ili nadolazeći Pixel 4a
To mi je bila dvojba među manjim mobitelima. Odlučio sam se uzeti S10e za 3000kn. To je prvi puta, a vrlo vjerovatno i zadnji, da ću kupovati flagship.
Jednostavno konkurencija među malim mobitelima je premala, a to mi je glavni uvjet. Galaxy A40 bih uzeo da nisam trenutno u financijski ok situaciji. Znam da ima mane, ovdje se kritiziralo cijelu A seriju, a njega pogotovo, ali to je viđenje ljudi koji su koristili flagshipe, te su naviknuli na njihove brzine, i zahtjevni su korisnici. Meni bi i A40 bio dobar, kao šta mi je sada dobar još uvijek Galaxy A3 (2017).
Treba ga malo ispodešavati, onda je korektan. Ovdje je dobro jedan forumaš pred 20-ak stranica napisao: ''Samsungov operativni sustav je uvijek trom i težak, treba obavezno isključiti (retardirane / beskorisne) animacije pod developer options, da bi prodisao.''
-- I onda se javio dežurni ili dežurna, koji je na to odgovorio: ''Zašto bi to netko trebao znati da bi mu telefon normalno radio ? ''
Čuj, to je smartphone, možeš kupiti obični telefon za odrasle, odnosno starce. Smartphone-i su još u fazi razvoja, nisu savršeni, kao ni osobe koje njima barataju. Postavke su dio telefona i aplikacija, a svi bi htjeli da im mobitel radi prema željama a da ne moraju ništa nikada podešavati. Kad nam bude mobitel počeo čitati misli (trebamo se prvo čipirati), onda će se moći to što bi htjeli. Strpimo se dotad, za oko 50 godina.
Nije cijela A serija za u isti koš, ipak A71 ima dobar midrange snapdragon. A što se tiče plastične konstrukcije, ok je, dugmad je po meni nijansu lošija točka, ali to se tek skuži nakon što u prodavaonici ispipkaš prethodno dugmadi na uređajima kao P30, S10e, iPhone...Audio ? Mali plastičan, tko tu uopće očekuje nešto ekstra. U svakom slučaju onaj kome je audio prebitan smiješno je pouzdati se u bilo koji mobitel, trebaju bar mali bluetooth zvučnici. Da je eventualno slab audio u slušalici ne bih u to vjerovao, jer se tada ne bi prodavao, pošto je telefoniranje glavna stvar na mobitelu.