Evo ja na kraju uzeo VA4...
Do sada imao Sony SW3 jedno 3g, nakon toga Fossil Gen 5 i sada ovo...
Dosta sam vezan za Google pa zato i wearOS ali nije mi bas zadovoljio potrebe sto se tice sporta i trajanje baterije. Ovaj fossil u mojem rezimu rada jedva 12h ali to znaci, AOD, sve notifikacije, GPS 3x 1h na tjedan tako da svaki dan je na punjacu + dosta slusam muziku preko sluski tokom treninga tako da batt dosta pati. Dodatno wearOS, fitness dio je shit, gore od svih drugih daleko...Ove 3rd party aps se sve placaju i to dosta bar ovo koje vrijede nesto.
Sto se tice fossila, stvarno je lijep sat nema sta ali opet to je osobno. Najveca zamjerka je gumb na sredini koji stalno stisces kad svines ruku pa se pali assistant koji jos dodatno rasturi bateriju a ne mozes to ugasit niti promijeniti.
Generalno, rekao bih da je za mene najbolji izbor GW ali mi se ne svidza izgledom i jednostavno ne volim Samsung. Po svemu sto ste tu pisali ima odličnu bateriju, sport dio je ok, a opet ima sve smart stvari koje su mi jednako bitne.
E sad ovja VA4....moj osobni osvrt:
Izgled:Skroz plastican, dosta jeftino ovako izgleda na dodir ali je s dr strane JAKO lagan sto je super za sport pa. Ok izgleda, nesto deblji od dosadasnjih satova...
Sport: dio je naravno fantastican, nemam sto dodatno za napomenuti. Fale mi neki sportovi kao open see swimming, hiking, trail...fenix serija to ima, ovo je samo điberenje sto ne daju "slabijim" + jos neke sitnice. Nesto se da dodati nesto ne.
Izbor facewatch je ok, ima svasta nesto, mislim da ce svi nac nesto za sebe. Nije kao wearOS i nema toliko fleksibilnosti ali ok je.
Ekran: meni ok. Sony mi je isto imao transrefleksivni sto je fantastican feature, ne znam zasto to svi nemaju?! S obzirom da vecinom zivimo po danu jel, nema potrebe za backlight a mozes imati AOD koji ne trosi toliko batt. Da je mogo bit vece rez je, ali ne smeta toliko. Dosta je velik, sve mozes lijepo procitat. Poruke, mail i to sve nema problema....Mogli su jos koji pixel ugurat
Batt: e sad, uzeo VA4 jer kao do 8 dana...trenutno mi je tak 2dana nekako. Primijetio sam da jako zavisi o watchfaceu - ralika je i do duplo. Slicne probleme sam imao i na wearOS. Iskreno ocekivao sam bar nekih 5 dana prema specifikacijama ali trenutno niti blizu. Ok, gazim ja njega ali opet, ako se 3 dana dobiva s GW onda ovo mora dat vise?! 1h treninga s GPS + muzika ode oko 10% sto je u skladu s specs. Ali ovaj standby je uzas. Koliko sam procitao, nazalost nakon kupnje, nakon 4.0 FW ima jako problema, cak neki javljaju da Venue ima bolji standby sto je smijeso s obzirom na ekarn. Jos ga mozda imam premalo ali nisam bas sretan. Po meni, batt na bilo kojem satu bi morala normalno bar full 2 dana - AOD, notifikacije, HR. GPS, sport, muzika...ok, to je vec druga prica.
Smart features: okejiš je...dolaze sve notifikacije, sve mozes procitati, ima i neke smart replys, dolazi pozivi. Ono sto meni fali, neki assistant, zvucnik+mic, watchface s kalendarom (nema API opce za to), vise apps....Naravno ovo je sport watch tako da ne bu islo, generalno moze proc.
Venue je generalno identičan sat, samo s oled ekranom i naravno slabijim standby time...bar bi tako trebalo biti, samo ne znam zasto nije?!
Eto toliko od mene...Sony sam zamijenio samo zato jer vise nema remena za njega a original se toliko izlizao da je se vec vidio metal. Odlican sat stvarno - transrefleksivni ekran, pravokutni, brz, micro usb na straznjoj strani, dobar batt. Steta sto nisu dalje razvijali.
Fossil ce vjerojatno na bubanj a onda kad dodze novi GW2 cemo revidirati situaciju