View Single Post
Staro 10.05.2020., 22:11   #156
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
odeš na forum.hr na temu montažne kuće, pročitaš temu od početka do kraja, vidiš što kažu ljudi koji u njima žive
O da, to je bas mjerilo... Pravi CRO Demoskop za montazne obitava na forumu hr i apsolutno ni jedan nece nista lose reci ili priznati jer kako bi ? Ispadne glupan jos online... svi vlasnici Yuga su se kunili da je to
odlican auto koji vrijedi tih para - dok nisu kupili bolji, onda ti najveci zagovornici krecu sa pljuvacinom, nije valjalo ovo, nije valjalo ono itd...

Mjerilo mi moze bit recimo moja ulica, evo 5 plac unazad godinu dana gdje se gradi ili sanra postojeca kuca, mogu i slikati neke ako imate zelje, nadalje cudom li cuda SVE mlade obitelji, dakle nisu zatucani starci ko ja jel nego
mlađarija sve, jedno dite 2-5 godina, prosjecan auto pred svakom kucom tipa golf 3-4 ili nesto stariji Audi, Opeli itd... i niko od njih montaznu da sklepa ?? 4 od njih 5 je orusilo sve sa stare kuce osim vanjskih i noseceh zidova, netko nadogradio ili prosirio
dolje zalivali novi pod, krov novi i tako malo po malo 4 kuce sad ko bonbon izgledaju, ovaj 5-ti orusio cjelu staru kucu i evo iskop i temelji gotovi, sad krece zidanje. Jbg kad vidim sta voze, kakav drlog od kosilice koristi kad kosi, sta nosi pa i nisu neki bogatasi.

Dakle maldi i nacitaniji od mene i niko ne sklepava baraku, pa kako ? Sta je sa tim ljudima kad bacaju pare a mogli su sa montaznima bolje proc ? Bice da i oni nisu aktivni na forumu hr...

Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
Cak i da polupas cijeli zid di je kuhinja s knaufom opet si brzi od zidanja...ako hoces ojacati taj dio doda se par stafli i par poprecnih veza i ponovo si dobar, onaj tko radi imalo s knaufom zna di se postavljaju drvene ispune i s kojim razlogom. Amerikanci su doktorirali gradnju drvenih kuca, cak i rusi imaju vrhunska rijesenja pun ih je internet.
Kakvo zidanje kod premjestavanja kuhinje ? Sta bi zidao ? Skines, zatvoris rupe i izbusis nove drugdje, najveci posao je kod stemanja za dovod ili odvod a i to mos sam, u montaznoj moras zvat tj. platiti majstora koji zna sa knaufom.
Nimo mi amerikanci niti je materijal americki niti kvalitet niti cijene niti ista, samo ideja prodavnja mu.. pod bubrege. @Nybelung ako je tebi problem i svemirski posao ostemat 2 puta za 2 cijevi onda ne znam... pa nije sudopera wc skoljka da trebas kopati odvod promjera 50cm u zidovima i podovima i sto bi dirao uopce podove, parket ??
Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
Starije kuce po slavoniji sve imaju grede + daske na tim istim gredama i ljudi zivili, koristili kao tavan za odlaganje zitarica a vjerujem da je to daleko vece otpterecenje po m2 nego sto danas ljudi stavljaju.
Nemaju vecinom daske nego imaju gore na gredi Fosne pa ispuna izmedju greda je stokatura ili gore Fosna a dolje daska pa opet stokatura kao ispuna medjutim to sve lezi na poprecnom zidanom nosecem zidu koji ide kroz cijelu kucu kao i na vanjskim zidovima. To je sasvim OK i gore na tavanu bez problema ide oko 5m kubnih zita koliko su moji drzali gore 70-tih...

Ne znam, evo mogu sutra jedino probat otic anketirat te moje susjede zasto nisu isli na barake da ustede, za 2-je znam da su digli kredit, jedni 38.000€ a ovaj prekputa mene je digao 42.000€ i za te pare pa mogli su imat ganjc novo mirisno drvo i štafle u kuhinji ofkors - poprecne !!