Citiraj:
Autor adaksinjo
odeš na forum.hr na temu montažne kuće, pročitaš temu od početka do kraja, vidiš što kažu ljudi koji u njima žive
|
O da, to je bas mjerilo... Pravi CRO Demoskop za montazne obitava na forumu hr i apsolutno ni jedan nece nista lose reci ili priznati jer kako bi ? Ispadne glupan jos online... svi vlasnici Yuga su se kunili da je to
odlican auto
koji vrijedi tih para - dok nisu kupili bolji, onda ti najveci zagovornici krecu sa pljuvacinom, nije valjalo ovo, nije valjalo ono itd...
Mjerilo mi moze bit recimo moja ulica, evo 5 plac unazad godinu dana gdje se gradi ili sanra postojeca kuca, mogu i slikati neke ako imate zelje, nadalje cudom li cuda SVE mlade obitelji, dakle nisu zatucani starci ko ja jel

nego
mlađarija sve, jedno dite 2-5 godina, prosjecan auto pred svakom kucom tipa golf 3-4 ili nesto stariji Audi, Opeli itd... i niko od njih montaznu da sklepa ?? 4 od njih 5 je orusilo sve sa stare kuce osim vanjskih i noseceh zidova, netko nadogradio ili prosirio
dolje zalivali novi pod, krov novi i tako malo po malo 4 kuce sad ko bonbon izgledaju, ovaj 5-ti orusio cjelu staru kucu i evo iskop i temelji gotovi, sad krece zidanje. Jbg kad vidim sta voze, kakav drlog od kosilice koristi kad kosi, sta nosi pa i nisu neki bogatasi.
Dakle maldi i nacitaniji od mene i niko ne sklepava baraku, pa kako ? Sta je sa tim ljudima kad bacaju pare a mogli su sa montaznima bolje proc ? Bice da i oni nisu aktivni na forumu hr...
Citiraj:
Autor fre@k
Cak i da polupas cijeli zid di je kuhinja s knaufom opet si brzi od zidanja...ako hoces ojacati taj dio doda se par stafli i par poprecnih veza i ponovo si dobar, onaj tko radi imalo s knaufom zna di se postavljaju drvene ispune i s kojim razlogom. Amerikanci su doktorirali gradnju drvenih kuca, cak i rusi imaju vrhunska rijesenja pun ih je internet.
|
Kakvo zidanje kod premjestavanja kuhinje ? Sta bi zidao ? Skines, zatvoris rupe i izbusis nove drugdje, najveci posao je kod stemanja za dovod ili odvod a i to mos sam, u montaznoj moras zvat tj. platiti majstora koji zna sa knaufom.
Nimo mi amerikanci niti je materijal americki niti kvalitet niti cijene niti ista, samo ideja prodavnja mu.. pod bubrege. @Nybelung ako je tebi problem i svemirski posao ostemat 2 puta za 2 cijevi onda ne znam... pa nije sudopera wc skoljka da trebas kopati odvod promjera 50cm u zidovima i podovima i sto bi dirao uopce podove, parket ??
Citiraj:
Autor fre@k
Starije kuce po slavoniji sve imaju grede + daske na tim istim gredama i ljudi zivili, koristili kao tavan za odlaganje zitarica a vjerujem da je to daleko vece otpterecenje po m2 nego sto danas ljudi stavljaju.
|
Nemaju vecinom daske nego imaju gore na gredi Fosne pa ispuna izmedju greda je stokatura ili gore Fosna a dolje daska pa opet stokatura kao ispuna medjutim to sve lezi na poprecnom zidanom nosecem zidu koji ide kroz cijelu kucu kao i na vanjskim zidovima. To je sasvim OK i gore na tavanu bez problema ide oko 5m kubnih zita koliko su moji drzali gore 70-tih...
Ne znam, evo mogu sutra jedino probat otic anketirat te moje susjede zasto nisu isli na barake da ustede, za 2-je znam da su digli kredit, jedni 38.000€ a ovaj prekputa mene je digao 42.000€ i za te pare pa mogli su imat ganjc novo mirisno drvo i štafle u kuhinji ofkors - poprecne !!