Planiram piknuti novi smartphone, vrijeme je za promijeniti LG G4 nakon 4 godine privatnog korištenja, a zadnje dvije korisnim poslovno i iPhone SE s kojim sam više nego zadovoljan pa sam sad u dilemi - uzeti novi iPhone SE ili nešto tipa Huawei P30/Realme X2 Pro?
Meni daleko najbitnija stavka je što dulji life cycle, kada nešto kupim od elektronike onda ne mislim to mijenjati brzo, znači minimalno 3 godine a poželjno 5 potpunog usabilitya (tu mi je iPhone safest bet po onom što sam proučio). Opet se ne mogu oteti dojmu da je X2 Pro vrhunski mobitel za slične novce, dobijam više featurea s jačim hardverom i takav mobitel bi mi mogao poslužiti jednako dugo za ono što ja mobitel primarno koristim (outlook, online messaging, youtube, chrome, pozivi). Kao bitno još mogu navesti kvalitetu izrade (zaštitu od vanjskih utjecaja na ekran i kućište) te bateriju. Dovoljno dobre kamere za mene imaju sva 3 navedena uređaja.
Svjestan sam da bi mi mob od 200€ bio dovoljan ali htio bih nešto "bolje" samo zato da sam dulje "miran". P30 sam isto naveo jer mi ulijeva malo više povjerenja nego X2 Pro unatoč inferiornosti na papiru ali slobodno me razuvjerite, isto tako malo bi me manje izišao nego iPhone ili X2 Pro.