Tema: Motori
View Single Post
Staro 08.05.2020., 21:42   #672
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Ufff, prelijepa XJR. Ni ja nisam vozio vec vise od 10 godina i upravo idem pogledati jednog VN900, ali sam kad sam vidio tvoju Yamahu sam se i ja sjetio stare ljubavi iz mladih dana. Mozda bih se i ja ipak trebao na XJR presaltati
@alengrosevic Zar ti je stvarno mala XJR1300? Ja sam 1,94cm visok i bas sam razmisljao o XJR radi gabarita. Koliko je ta prije 2014-te veca i pogodnija za nas velike?
Šasija je ista ali su smanjili tank (sa 20 na 14l), smanjili su rep odnosno za drugog vozača i taj noviji caffe racer tip mi je na knap, sjeo sam na njega ali evo na ovoj mojoj se ljepše vozim. Mislim, mogao bih se i na kraćem voziti, ali mi je ugodnije na mojoj, taj stariji veći model. Za velike vozače imaš u biti 3 starija modela (ako tražiš takve nakede), XJR 1300 do 2014, GSX1400, i ZRX 1200. Eventualno Honda CB1300 ali one se vrlo rijetke.

Za visinu vozača i kako to otprilike izgleda, odi na ovu stranicu:
https://cycle-ergo.com

Samo inče odnosno te njihove jedinice promjeni u cm (options).

Citiraj:
Autor Psycho Pregled postova
>2014 je dosta veci, sa vecim tankom od ja mislim 24L

2015< je cafe racer stil, smanjili su ga i tank je mislim 14L total sto je stvarno malo. Ako si 194, onda bi preporucio ovaj stariji. Samo kako nisam strucnjak za XJR ne znam da li je 2014 i prije sa ubrizgavanjem goriva.. Znam da su stariji sa karburatorom, ali ne znam do koje godine. Ubrizgavanje je bolje jer se ne jebes s karburatorima, a i manja potrosnja.

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk
u pravu si, tank su smanjili sa 20 na 14l što mi je veliki minus, puno manji domet i češće tankanje. S time da je noviji tank plastični dok je stariji metalni.

Ubrizgavanje su uveli od 2007 godine, mislim da im je model RP19 oznaka za to. Vrlo su rijetki kod nas noviji od 2009 godine. Ima ih na mobile.de ali evo npr uvoz za mojeg iz slovenije, iz 2014 godine je bio ugrubo 1.000 eur. Ali gledajući cijene naših rabljenih kad sam sve zbrojio, isplatilo mi se.
Vrlo zadovoljan kupnjom, sutra poslikam na suncu dok ga zglancam, da ne postam slike zmazanog (prašina, pelud ili što već je ovih dana u zraku).
alengrosevic je offline   Reply With Quote