Hmm, pitanjce jedno, pogledah temu u zadnjih godinu dana i mnogo ste me naucili u ovih par dana. Dakle pitanjce, sto je bolje ova
konfiguracija ili je bolje uzet X570 Taichi plocu s Ryzenom 7 3700X. Kako se RAM ponasa ako zauzima 4 slota, da li onda radi na 2933Mhz. Razlika u cijeni izmedju ploca je oko 1000 kuna, dok je razlika u cijeni procesora oko 1300 kuna Dakle 3900X bi me doso 300 kuna vise, ali bi izgubio 1Nvme, ne bi imao SLI mogucnost koja mi nikad nije trebala, ali tko zna i imao bih manji VRM. Sto je pametnije, jer za Taichi s 3900X nemam para. Namjeravam imat to racunalo barem ko ove moje iz "moj komp" koje traje (ne racunajuci nesto hardova i graficku) jos od 2. mjeseca 2013. godine. Dakle ako tako izdrzi, a vjerojatno hoce, koja je stvarna razlika izmedju kvalitete cipova i zagrijavanja unutar kucista kod tih ploca (nikakvih dodatnih ventilatora nemam osim onih 3 s kojima kuciste dolazi, jedno dole, jedno otraga i jedno naprijed). OC necu raditi, nije mi nikad trebao, niti zelim izgubiti garanciju zbog svoje gluposti. Vidim da se tu sponje neki x570 MSI Tomahawk, ali s obzirom na situaciju koja vlada u EU sto se tice novih komponenti, bit ce Bozic dok to dodje do nas, a i vjerojatno ima samo 4SATA, sto je puno premalo za bilo sto. Ako imate kakvih dodatnih prijedloga, ploca mora imati najmanje 8SATA, 2Nvme full 64Gbps, bootabilni s Nvme SSD-ova, opticki izlaz otraga. I koja je zapravo razlika u radu izmedju 3700X i 3900X (video editiranje, virtualizacija, i jos cu nesto smislit dok masina dodje

) u brzini, ocigledno jedina razlika koliko vidi su 4/8 core/thread (sto je kao moje racunalo cijelo jadno i staro

)