View Single Post
Staro 07.05.2020., 23:39   #2449
delavi
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2020
Citiraj:
Autor bigAdvance Pregled postova
Bio danas u Ikei, išao isprobati/kupiti Markusa. Nikako mi ne paše ergonomski (184cm visina)
Nema gotovo nikakvu potporu za leđa i rukohvati su previše naprijed, mogao bi sjediti za stolom (Ikea Malm) jedino na najnižoj postavci što mi je prenisko.

Za cijenu (799kn) vjerujem da je dobar, kvalitetno djeluje, ali meni nikako ne odgovara.

Isprobao sam sve što imaju tamo, izbor je pao na Jarvfjallet ili Alefjall.
Obje mi ergonomski odgovaraju, mala prednost Jarvfjalletu zbog naslona za glavu. Ali kvalitetom i udobnošću Alefjall uvjerljivo uvjerljivo to odnosi pa sam na kraju uzeo njega. Malo skupo me izašlo obzirom da sam došao po Markusa za 799kn, ali ovo mi je subjektivno puno bolji stolac.

Vidjet ćemo kako će ići s vremenom, zasad zadovoljan.

FYI u trgovini sam vidio minmalno 15 ovih Markusa na akciji na policama, ne znam zašto ih ne stave online.
Ja sam 182 cm i meni je Markus bio neudoban. Vratio ga nakon 2 tjedna. Čak mi je i na najnižoj postavci bio knap na moju visinu. Ili ja imam kratke noge, nemam pojma. I za leđa nikak ne paše, lumbalna potpora i naslon za glavu su idealni za nekog od 190cm ja bi rekao.
Jarvfjallet mi je bio udobniji ali mi se činio kao korak nazad kvalitetom u odnosu na Markusa i guzna površina je debelo prekratka. Djelovala mi je kao da će se raspasti brzo.
Alefjall je najudobniji i najkvalitetniji stolac u Ikei i da se svakako podešavati ali ja bi volio da je naslon za leđa viši (naslon za glavu nikad nisam koristio jer se ne izvaljujem na stolcu).
Problem je što za ovu lovu koja se traži u Ikei i nema boljih stolaca (oni gejmerski u tom cjenovnom rangu su smeće u svakom smislu). I onda ide velika rupa pa se tamo negdje za 5 tkn nađe super stolac. Pa sad da doma mlatim lovu i sjedim satima onda bi uložio pare ali ovako nema smisla. Iako svaka štednja na stolcu može značiti jednog dana jako ozbiljni problem s leđima, pa ti kalkuliraj.
delavi je offline   Reply With Quote