Citiraj:
Autor Mar
Imate sad u Lidla dva bezuljna kompresora. Jedan "ozbiljni" od 500kn do 8 bara i jedan manji od 290kn s baterijom i punjačem za 220v i upaljač (do 4.1 bara).
Uzeo sam ih oba pa ću vidjeti koji mi više odgovara.
Ovaj manji je zgodan jer možeš podesiti tlak na koji da pumpa pa je zgodan za biciklu i auto dopumpati plus ima ugrađeno svjetlo dok je veći dosta jači naravno i ima nastavke za ispuhivanje, razne ventile itd te se može mjenjati pištolj kao i na "pravom" kompresoru s bocom, a opet je dosta kompaktan.
S druge strane, u Pevecu je akcija na Einhell pa daju bateriju i punjač gratis na one njihove PxC uređaje i tamo ima Einhell Pressito bezuljni kompresor sa mogućnošću rada na bateriju ili utičnicu što je zgodno te košta 600kn, još ima mogućnost isisavanja zraka, cijevo za niski tlak (luftiće i sl) te digitalnu kontrolu te ima snagu do 11 bara.
|
Mali update:
Uzeo sam Parkside PKZ 180 C5 (499kn) i Ultimate Speed 60 USKT A1 (289kn).
Ultimate Speed je govno žešće, izrada očajna, jedno 200kn skuplji nego što vrijedi, ne pumpa ništa i buči poprilično - izbjegavati.
Parkside je dosta ozbiljniji i djeluje kvalitetno, priključci su zgodni (ima razne dodatke), ali je isto vrlo bučan i nije za ispuhivanje jer nema baš pretjerano kontinuirane snage (ni blizu kao recimo moj stari Tiger u garaži s bocom). Za pumpanje guma i sl je dobar i dovoljno jak. Međutim sistem uvlačenja kabela i generalna prenosivost nije baš bog zna kakva i zahtjeva stalnu utičnicu.
Vratit ću obadva i probat ću onaj Einhell iz Peveca, moga bi biti dovoljno dobar za pumpanje svega što mi treba, a opet ima faktor prenosivosti jer je dosta lakši od Parkside modela i rani na baterije kojih imam pošto imam već nekoliko Einhell PxC alata.
Zgodno je recimo da mogu ponjeti Stand up Paddle autom i onda ga napuhati brzo bilo di jer ručno pumpanje je rabota samo takva
Na kraju su ti s bocom daleko najbolji i najkorisniji, moram servisirati i promjeniti ulje u tom Tigeru kojemu ima sigurno 20-30g ali radi savršeno, jedino ga trebam konvertirati na brze spojice jer mu se originalno crijevo raspalo, a sistem kopčanja je onaj stari koji se natakne sa strane i onda zavidaje.