View Single Post
Staro 07.05.2020., 12:24   #65
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Mene je od preseljenja u novi stan isto mucila prasina, tj konstantno nakupljanje iste na elementima. Nakon 2-3 dana opet je tu. Usisavam, brisem mokrom krpom, isti vrag... I tako 3mj.

Onda sam se isprsio i uzeo usisavac pogodan za alergicare, ne s ciljem eliminiranja prasine, nego eliminiranja njenog vracanja nazad i jer mi je trebao bolji uredjaj. Prije sam imao neki ciklonski krs iz plodina. Odluka je bila vec poznata - Miele C3 complete - frendovi imaju iskustva s njim, vidio ga u pogonu (pisao sam o njemu u temi za usisavace)

Evo vec 2mj ga imam, usisavam dvaput tjedno (zbog dlaka po podu), ali prasinu s elemenata usisavam samo vikendom. Definitivno je imam manje nego prije i sigurno se manje vraca u zrak. Skroz sam prestao brisati elemente krpama, sad sve usisavam, police, oko tv-a, regale, stolove, kauc obavezno jednom tjedno! Skupa investicija i mogu samo reci da mi je zao sto ga nisam ranije promjenio
Ja sam uzeo roborock s5, smanjilo prašinu drastično.
Svaki dan usisava kad odem na posao, obrišem prašinu jednom tjedno, više iz navike nego potrebe, realno bi bilo svaka dva tjedna.
S tim da je prije nakon 2-3 dana sve bilo puno prašine.