Ma, nemate vi pojma koliko ljudi nema pojma o kompjuterima... cak i oni koji bi ipak trebali imat neko osnovno znanje.
Evo vam pa citajte!
Naime, mi na racunalnom smjeru na tehnickom faxu imamo jednu prostoriju sa 5 piceka i jos dosta Silicon-a.. uglavnom prostorija samo za studente smjera Računarsko inženjerstvo u strojarstvu.
I tako, jednog dana ja tako lijepo radio tamo neke proračune na piceku i bio jos jedan kolega na Siliconu... i upadne asistent. Kao crko mu mis na njegovom piceku, pa ako ima neki na kojem nitko ne radi da posudi misa. I OK, uzme on tako otg "glodavca" i nakon par minuta ulazi jos jedan student, inace kolega kojeg poznajem i nije bas na glasu kao pametan i radisan, u biti pravi muljator. I tako, sjedne on na taj komp i bas tamo 'oce radit. (za pravi dojam u ovom "igrokazu", uzmite u obzir da je lik negdje iz nekog sela u Slavonskoj posavini i da ima totalno bosanski naglasak

)
Ja: "Nema ti misa, posudio asistent, skini s drugoga jer ne mozes ovako radit."
On: "S kojeg?"
Ja: "S bilo kojeg"
On: "Jel moze s ovog?"
Ja: "Moze."
On: "Ajde mi ga dodaj."
Ja: "Evo, uzmi." (mislim si, daj sto si dosadan, evo ti ga samo da me ne davis vise)
On: "Mozes mi ga spojit na komp?"
Ja: "Ajde, evo cim zavrsim ovo sto radim i stavim da mi vrti proracun. Za 5 minuta."
Ja: "Pa mozes ga spojit i sam. Samo ga ustekaj u komp dok je ugasen" (rijec je o PS/2 misu)
Prodje nekih 5-6 minuta...
On: "Ajde mi spoji taj mis"
Ja: "Evo, sad cu"
Scena: Ja stojim ispred njegovog kompa, on iza. Na stolu monitor, pored stola ugaseni picek i do njega upaljeni Silicon. Dodajem mu ps/2 konektor od misa.
Ja: "Evo, ustekaj ovo iza u komp"
On: (Gleda po straznjoj strani monitora) "Pa ovo se nema tu di spojit :confused: "
Ja: "Ne tu, to ti je samo monitor. Ustekaj dolje u komp." (mislim: koji idiot, nakon toliko godina ne zna da ostatak kompa nije u monitoru)
On: "Aha!"
On: (Sagne se, gleda u zadnji dio Silicona, nadje neki slican konektor i pokusava ugurat) "Ne mogu ga ugurat"
Ja: "Pa reko sam ti da ga ustekas u komp, u PC, ne u Silicona. To ti je ovaj drugi komp" (mislim: budala, ne zna jos ni kako izgledaju kucista o PCa, nakon toliko godina na studiju. A ocito ni ne zna razliku izmedju ukljucenog i ugasenog kompa. )
On: "Ahaaa, u ovaj bijeli, jel?"
Ja: "Da"
On: "A di se to treba spojit?"
Ja: "Pa imas tamo pored ovog kabela od tastature. Vidjet ces, jedini konektor u kojeg ti pase."
On: "A evo ga. Uspio sam!"
Drugi kolega u prostoriji: "

"
Uglavnom... cijeli ovaj dogadjaj i nije toliko tragican (i komican) ako se ne uzme u obzir da lik ima 27 godina i da je apsolvent pred diplomom na strojarskom fakultetu u Rijeci, smjer - RAČUNARSKO INŽENJERSTVO U BRODOGRADNJI (!!!!) I godinama radi na kompjuterima.
Doduse, nismo bili previse iznenadjeni s ovim dogadjajem, buduci da ga nitko ne smatra bas previse pametinim i inteligentnim
Eto ljudi moji, i takvi ljudi zavrsavaju visoko obrazovanje u tehnickoj struci!