Citiraj:
Autor Night
Postoji li kakav program za backup koji može raditi deltu, ali bez da je bazni backup disk prisustan?
Edit : Najbliže onome što mi treba je program sličan kao SysTracer ili WhatChanged, znači napravi se jedan snapshot baznog stanja i onda kad se napravi idući snaphot usporedi se novo stanje i program prikaže sve što se promijenilo ili je novo kreirano. Pošto dva navedena nisu programi za backup oni nemaju opciju da periodički rade snapshot i kopiraju sve promjene na drugi disk. Meni bi trebao program koji to može ako uopće takvo nešto postoji.
|
Da odgovorim sebi par mjeseci kasnije, našao sam nešto jako blizu onome što mi treba. Program se zove SystemSherlockLite, freeware je i pokreće se iz komandne linije. Napraviti će snapshot metadate (ime fajla, veličina i zadnja promjena). Kasnije se ponovno pokrene i napravi compare sa željenim snapshotom. Izbaciti će što je dodano, što je promjenjeno, što je obrisano u odnosu na prošli snapshot ... Tako da mi onda samo ostaje napraviti neki parser koji će tu listu pretvoriti u alat za backup toga što se promijenilo. Eto