View Single Post
Staro 06.05.2020., 10:30   #12
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Night Pregled postova
Postoji li kakav program za backup koji može raditi deltu, ali bez da je bazni backup disk prisustan?

Edit : Najbliže onome što mi treba je program sličan kao SysTracer ili WhatChanged, znači napravi se jedan snapshot baznog stanja i onda kad se napravi idući snaphot usporedi se novo stanje i program prikaže sve što se promijenilo ili je novo kreirano. Pošto dva navedena nisu programi za backup oni nemaju opciju da periodički rade snapshot i kopiraju sve promjene na drugi disk. Meni bi trebao program koji to može ako uopće takvo nešto postoji.

Da odgovorim sebi par mjeseci kasnije, našao sam nešto jako blizu onome što mi treba. Program se zove SystemSherlockLite, freeware je i pokreće se iz komandne linije. Napraviti će snapshot metadate (ime fajla, veličina i zadnja promjena). Kasnije se ponovno pokrene i napravi compare sa željenim snapshotom. Izbaciti će što je dodano, što je promjenjeno, što je obrisano u odnosu na prošli snapshot ... Tako da mi onda samo ostaje napraviti neki parser koji će tu listu pretvoriti u alat za backup toga što se promijenilo. Eto
Night je offline   Reply With Quote