View Single Post
Staro 06.05.2020., 10:14   #359
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp
 
Sam Fischer's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5,186
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Dobro, ova je 80kn kil, nije 40kn
Siguran sam da se više primjeti kad piješ espresso, ali isto tako mislim da je faktor bullshita jak poprilično.
Imaš kupiti Žuju za 10kn limenka i Perlenbacher, Stephansbrau i sl za 4-5kn, obe su bezveze, ali ove "supermarket" pive su bolje od Žuje, međutim nitko ih ne nudi u kafićima.
Sladoled isto tako - oni "premium" modeli koštaju manje od Ledovog odrona a duplo su bolji, naravno ne kao Ben&Jerry's ali su skroz ok.

I koji se od tih prodaju po kafićima? Naravno, "kvalitetni" brendovi kao Ožujsko, Karlovačko i sl.

Masu kafića koristi jefine kave, ne pere aparat često, kuhaju stotine kava dnevno, priljevaju skuhano mlijeko u bocu i stavljaju u frižider pa ga opet kuhaju itd.

Moram priznati da nisam neki veliki poznavatelj kave i da je to uglavnom društvena aktivnost za mene, neću baš ići sam po kafićima i ne biram kafiće po tome kakvu kavu poslužuju (a i pijem makijato pa je to i malo nebitno), ali moram priznati da je ova Lidlova skroz korektna. Siguran sam da bi bila razlika među kavama (i mislim probati što više, ovo je samo bilo najlakše dostupno u tom trenutku i iša sam je probati), ali uglavnom moram priznati da u nekim stvarim ljudi znaju biti preveliki snobovi i da često velike firme (pa čak i ovi lanci) imaju kvalitetnije i ukusnije stvari od velike većine "cool" i "malih" brandova.
Ja se u potpunosti slažem s tobom. Evo trenutno trošimo Lavazzu Gold Selection i očekivao sam čuda. Da se razumijemo, kava je dobra - ali nije 3x bolja (koliko je i skuplja) od ove Intersparove S-budget (da, to sam kupio iz znatiželje očekujući da ću to bacit a ne popit, i ispala je skroz ok)

Eh sad, možda sam ja tudum, i ono, nije žvaka za seljaka, ali baš to bullshit factor je u kavama jak skoro kao u HI-FI-iju

Baš se veselim probati ove iz Lidla, primjetio sam ih, i cijene su džabe
Sam Fischer je offline   Reply With Quote