View Single Post
Staro 05.05.2020., 14:41   #95
S3arch1ng
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Mogu potvrditi manje više sve što Rim piše... to je tromo grijanje... ali bome se tromo i hladi kuća... bitno je zadržavati temperaturu na nekakvih +18 pa se onda logično lakše dogrije na 20+...

Citiraj:
Autor RimtuTiTuki Pregled postova
bez problema...

Jedini problem je ako usred zime dođeš u vikendicu i upališ grijanje, a u njoj je temperatura ista kao i vani, odnosno -10... Onda bi teroetski trebalo 1-2 dana da se zagrije na ugodnih 22-24 stupnja. Ali ako ti je u kući -10 maš veći problem, - popucale su ti sve cijevi od grijanja jer se zaledila voda u njima...

Naravno, treba projektant reći koliko gusto treba postaviti podno grijanje da bi radilo kako spada.

Npr može se desiti da vi ugovorite cijenu za komplet podnog grijanja, majstor odluči uštediti, pa umjesto na razmaku od 15cm postavi cijevi na razmaku od 30cm, i onda ispadne da podno grijanje ne valja...

Ili majstor odluči ugraditi preslabu dizalicu topline, ili preslabi plinski bojler - i opet se prostor ne može zagrijati.

Sve se to može desiti i onda ekipa priča da podno grijanje ne valja... treba angažirati dobrog projektanta, napraviti sve po projektu i sigurno radi kako treba.

Tako da ne brinite za podno grijanje - apsolutno najbolje i najugodnije grijanje koje postoji za prostor u kojem živite.

Ove priče o parketu koji se isušuje, prašini koja se diže, venama u nogama, da se ne može zagrijati prostor... to su sve gluposti. Ako si ga možete priušitit, vrijedi svake kune i ja ne znam zbog čega bi radijatori bili bolji
S3arch1ng je offline   Reply With Quote