Citiraj:
Autor riceburner
ne znam dal si u skorije vrijeme bio u nekom ozbiljnijem sysroomu ili data centru, mislim da nakon ove izjave uz duzno postovanje s tobom nemam kaj vise raspravljat...

|
Ako imalo pratis trendove, vecina backupova ide na diskove uz appliance/SW koji radi compress/dedup na NL diskove.
Ovo se dodatno potencira sa virtualnom infratrukturom.
Trake se jos koriste, ali kao sto sam rekao - one se vise koriste za 'specijalne' slucajeve (velika kolicina podataka gdje je jeftinije na trake i brzina restora nije toliko kriticna). Da, znam da nove trake imaju jako veliku propusnost - ali dok robot uzme traku, previtla.. nedajboze da idu drugi backupovi u tom trenu, pa treba rucno oslobadjati drajvove, itd, itd....
Enivej, kao sto si rekao, nema potrebe raspravljati s onima koji zive u povijesti
Citiraj:
Autor HD3850
iskreno, ne kuzim zasto bi stavljao diskove u raid za backup?? mislim, nikada nisam niti necu to raditi.. Diskovi su mi svi odvojeni sami za sebe.. a nesto zelim spremiti da uopce ne koristim, i da imam kopiju sa strane, jer ako imam disk u raid, on je stalno u radu, ne prestaje.. znaci, moze se svasta desiti, a ovu kopiju koju spremim cu imati kad god mi zatreba.. Ne kuzim poantu toga? Svatko ima svoje misljenje i pravo, a ne da se tu prepucavamo sto je, kome bolje..
|
Za svaki disk nije pitanje da li ce umrijeti - nego kada ce umrijeti.
Backup podaci moraju biti dostupni - ergo, potreba za RAID-om za backup.
Za 'home use', uzmi dva diska kao dva razlicita backup device-a.