Citiraj:
Autor Mladenxy
PC je poput mobitela, auta ili žene...ne dijeli se.
|
Matori, o čemu ti sad? Umro Drug Tito na sutradan pred 40 godina pa parole umjesto njega bacaš?
Tko piše o dijeljenju PCa? Govorio sam o dijeljenju accounta od BitDefendera. Ide na 5 račnala, jedan komp je moj + još 4 korisnika svatko na svom kompu.
Citiraj:
Autor elance
To nitko nije ni rekao, ali nije ni budala onaj koji nema kupovni AV, jer da ima potrebe za njime onda bi ga apsolutno svi imali, a znam da je hrpa ljudi batalila te AV, ja prvi - i nikad ni jedan problem.
Firmama koje štancaju taj softver je normalno u interesu da zarađuju pa će ga štancati i dalje, i njima su ipak primarna zarada firme koje su još uvijek ostale na starima sustavima i okruženju.
Ljudi koji kupuju AV su jednostavno navikli iz nekih prošlih dana imati AV na pc-u.
To nije nikakva potreba to je navika, i barem se to lako dokaže.
Možeš to i sam isprobati tako da isključiš taj "kupovni" AV i probaš neko vrijeme bez njega, pusti windows defender i browser da te štiti pa ćeš vidjeti da ti ništa više od toga ne treba.
No dobro, ako će netko mirnije spavati jer je kupio i instalirao neki svoj AV s kojim se upoznao prije 15 godina, to je ok.
Ali nekako mislim da onaj tko je napravio OS, je taj koji zna i kako ga najbolje zaštititi - besplatno.
Još onaj besplatni Microsoft Security Essentials koji se pojavio sa Windows 7 je bio odličan i sasvim dovoljan.
|
Ne mislim se ovdje nadjebavati i tražiti razloge zašto platit ili zašto ne platit. Rekao sam sve u prethodnom postu. Tko hoće, nek kupuje, tko neće, nek ušpara tih 50 kn na godišnjoj bazi i sve u redu.
Imam 3 svoja računala, na jednom je BF, na ostala 2 je Windowsov Defender. Kao što rekoh, lako za mene. A ta 4 korisnika znaju zašto koriste BD. Iz istih razloga o čemu su pričali Alfa i Exiled. Jednostavnije je instalirat BD nego se smorit sa raznim stvarima.
EOD od mene na ovu temu.